Medallons de rap amb salsa de vermut de Reus, sobre llit de pèsols saltats
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una cua de rap d'un quilo i mig aproximadament
- Salsa de vermut de Reus (la trobareu a les meves receptes)
- 400 grams de pèsols congelats
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Dues cebes tendres picolades
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Sis llesques de cansalada fumada
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa mitjana
Una safata rectangular de porcellana blanca
Una safata metàl·lica plana pel forn
Una espàtula metàl·lica plana
Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Una escorredora
Elaboració
Primerament, bullim els pèsols amb aigua i sal, i quan són cuits al "dente", els escorrem i reservem.
Seguidament, netegem la cua de rap, i amb l'ajud d'un ganivet, resseguim l'espina central i en traiem dos lloms.
Tot seguit, en tallem setze medallons d'un dit de gruix, i els posem en una safata plana pel forn,els salpebrem, els reguem amb un raig de vi i un bon raig d'oli d'oliva, i els enfornem a 180º, set minuts i els reservem.
A part,fem la salsa de vermut com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: les cebes picolades, i quan ja són rosses, afegim la cansalada tallada a trossos ben menuts,dos cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, incorporem els pèsols, corregim de sal, i tot seguit, repartim els pèsols per tot el fondo de la safata de porcellana, i a continuació, repartim els medallons de rap al damunt dels pèsols, en el centre de la safata en línia recta de manera escalopada, els reguem amb la salsa de vermut de Reus, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1742 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.