Petxines de pelegrí a la graella amb romesco, sobre niu de cruixent de verdures
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Sis petxines de pelegrí (vieires)
- Salsa romesco (el trobareu a les meves receptes)
- Cruixent de verdures (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Un enciam iceberg
6 racions
Utensilis
Una graella elèctrica
Una safata gran de porcellana
Una espàtula plana metàl·lica
Una safata plana amb paper de cuina
Elaboració
Primerament, fem el cruixent de verdures com explico a la meva recepta, i el reservem en una safata amb un paper de cuina.
Seguidament,agafem l'enciam iceberg, la tallem en dues meitats, i amb l'ajud d'un ganivet fi, la tallem en juliana molt fina, i l'escampem per tot el fondo de la safata.
A continuació, obrim les petxines de pelegrí, traiem les vieires, les netegem i les fiquem damunt la graella salpebrades.
Mentre es couen les vieires, fem el romesco com explico a la meva recepta, i un cop fet, el reservem. Tot seguit, agafem les closques de les petxines, les renten ben rentades, les assequem i les reservem.
Un cop seques, les fiquem damunt l'enciam de la safata posades en línia recta fent una filera,i fem un niu de cruixent en el centre de la closca.
Quan les vieires ja són cuites, les anem ficant una a una damunt el niu de cruixents, i amb l'ajud d'una cullera de postres,cobrim les vieires amb una mica de romesco, i ja les podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina marinera La cuina de les petxines de pelegrí
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1769 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.