Carré de xai (costellam) amb salsa de vermut de Reus i niu de patata amb gírgoles i baldana de ceba
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Un costellam de xai sencer de vuit costelles
- Dos nius de patata amb gírgoles i baldana de ceba (els trobareu a la meva recepta)
- Oli d'oliva
- Salsa de vermut de Reus (la trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Conyac
- Vi blanc
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
2 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Dos plats grans plans
Un estri per fer els nius de patata
Una paella fonda
Una safata plana amb un paper de cuina
Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, fiquem el costellam de xai a la safata refractària, l'espolsem amb: sal, pebre negre en pols i herbes provençals.
Tot seguit, ho reguem amb un got de vi blanc i un got de conyac, i ho enfornem a 180º, fins que el costellam ja és cuit.
A part, fem la salsa de vermut com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, farem els nius de patata com explico a la meva recepta, i un cop fets, els reservarem en una safata amb un paper de cuina.
Un cop cuit el costellam, amb l'ajud d'un ganivet en tallarem les costelles i les posarem al cap damunt del plat en grups de quatre, en forma de ventall.
Tot seguit, les cobrim amb la salsa de vermut, i a la part de baix del plat, posarem un niu de patata com a guarnició, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Notes
Farem tants costellams de xai, com persones seguin a taula.
Penseu que per cada quilo de carn, són 45 minuts de cocció
Etiquetes:
Cuina de primavera La cuina dels rostits
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1799 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.