Verat a la planxa fet “a l'espatlla"

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 Verats
  • 2 Alls
  • 1 Bitxo (opcional)
  • Vinagre de xerés
  • Oli d'oliva
  • Sal

1 racions

Elaboració

Per preparar el peix:

El verat és un peix blau, bastant econòmic. Això, fa que a la peixateria no te'l preparin.
El peix l'obrim per fer a l'espatlla , és a dir, que tingui tota la panxa oberta i li treiem l'espina. Queda tot pla per poder-lo fer bé a la planxa. Un cop ben net, l'esbandim una mica per treure l'escata que li pugui quedar, el salem.

Cocció del peix:

Posem una planxa al foc i quan estigui ben calenta, hi posem els filets de verat.
Deixem coure màxim 3 minuts per costat.
És un peix, normalment,prim i més temps quedaria ressec.
En una paella hi posem un raig d'oli i quan s'hagi escalfat força hi posem els alls pelats i laminats. Un cop els alls perden una mica el color blan, hi posem un rajolí de vinagre.
Ho traiem del foc.

Per emplatar:

Posem el peix en una plàtera i ho reguem amb la preparació anterior dels alls, l'oli i el vinagre.
Aboquem l'oli junt amb el suc que ha fet el peix de seguida a la paella i ho posem de nou al foc fins que torni a fer soroll.
De nou ho aboquem sobre del peix i ho tornem a posar a la paella. Ho fem una darrera vegada.

20min


Recepta de cuina de Verat a la planxa fet “a l'espatlla"

Verat a la planxa fet “a l'espatlla".
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1517 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!