Supremes de lluç farcides de marisc, amb salsa de cava i cruixent de verdures
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit supremes de lluç de 150 grams cadascuna aproximadament
- Vuit tires de carn de cranc
- 200 grams de vianda de musclo congelada
- 300 grams de gambetes pelades
- Dues cebes tendres picolades
- Oli d'oliva
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Vi blanc
- Salsa de cava (la trobareu a les meves receptes)
- Cruixent de verdures (el trobareu a les meves receptes)
- Porradell picolat
4 racions
Utensilis
Una placa pel forn
Quatre plats plans grans
Dues espàtules metàl·liques planes
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, fem el cruixent de verdures com explico a la meva recepta, i un cop fregit el reservem en una safata amb paper de cuina.
Tot seguit, fem la salsa de cava com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
A part, agafem el porradell, el picolem i el reservem.
En una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: dues cebes tendres picolades, les gambetes pelades, la vianda de musclos i les varetes de cranc picolades.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim mig cullerot de sofregit de tomàquet i mig got de vi, i deixem que redueixi, i ho reservem.
Seguidament, posem quatre supremes damunt el marbre de la cuina, i les farcim amb una capa de la farsa de marisc, i seguidament, ho tapem amb l'altre suprema de lluç, ho aixafem una mica amb la ma plana, i fiquem les quatre supremes farcides a la placa del forn, les salpebrem, els hi afegim un raig de vi blanc i un rajolí d'oli d'oliva, i les coem en el forn a 180º fins que veiem que ja són cuites.
A continuació, les fiquem d'una en una en el centre de cada plat, les cobrim amb la salsa de cava, les espolsem amb el porradell picolat, i a la part de baix, fem un niu amb el cruixent de verdures, i ja ho podem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de primavera Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1901 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.