Rap a l'all cremat

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 Raps d’uns 600 g cadascun (a la peixateria ens separen els caps per fer fumet i pelen i trossegen les cues)
  • 1 Patata gran

Pel sofregit i la picada:

  • 200 g de Tomàquet pelat sense llavors i triturat
  • 4 Alls grans laminats
  • Una mica d'oli d’oliva verge extra
  • Una mica de pebre dolç
  • Una mica de julivert picat
  • Sal, pebre i sucre

Pel fumet de rap:

  • Oli d’oliva verge extra
  • 2 Caps de rap
  • 100 g de ceba en juliana
  • 2 Alls laminats
  • Uns quants xampinyons laminats
  • Una mica de tomàquet concentrat
  • 1 Gotet de vi blanc
  • Llorer, farigola, julivert
  • Aigua

2 racions

Elaboració

Del fumet de rap:

En una olla gran, hi posem oli d’oliva i hi daurem els alls.
Hi afegim la ceba, ho coem uns minuts i hi posem els xampinyons laminats.
Reduim l’aigua que deixin anar els xampinyons evitant que prenguin gaire color.
Hi afegim el gotet de vi blanc.
El deixem evaporar, hi afegim es herbes, el tomàquet i els caps de rap.
Ho saltem uns minuts i ho cobrim amb aigua.
Ho deixem coure 20 minuts, apagem el foc i ho deixem infusionar una estona.
Ho colem i ho reduim a 600 ml.

Del sofregit i la picada:

En una cassola, hi posem oli d’oliva i hi daurem els alls fins que estiguin ben torrats. Els reservem per després.
Per fer el sofregit, en el mateix oli, hi afegim el tomàquet triturat, el tomàquet concentrat, el pebre dolç i ho deixem coure lentament fins que s’evapori tota l’aigua.
Ho salpebrem, hi afegim un xic de sucre per corregir l’acidesa del tomàquet si fos de menester.
Ho reservem.
Amb els alls torrats preparem la picada. Els posem en un morter amb el julivert picat i un rajolí d’oli i ho anem treballant fins aconseguir una pasta homogènia. Ho reservem.

Per acabar el plat:

Posem una mica d’oli d’oliva en una cassola i, hi saltem la patata trossejada fins que prengui una mica de color.
Hi afegim els 600 ml de fumet, 2 cullerades soperes de sofregit, 2 cullerades de cafè de la picada i ho deixem coure a foc lent fins que els trossos de la patata estiguin tous.
Mentre, en una paella, saltem el rap amb oli d’oliva, el salpebrem i reservem.
Desglacem la paella amb una mica de fumet de coure les patates i, hi afegim el suc a les patates.
Per servir-ho tot calent, posem el rap amb les patates i ho deixem coure 2 minuts tot junt.
Servim el rap a l’all cremat amb una mica de julivert fresc picat per sobre.

1h 30min


Recepta de cuina de Rap a l'all cremat
Rap a l'all cremat.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1859 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: