Canelons d'espàrrecs

Categoria:
Recepta per
Origen: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Un motlle per forn, ben greixat, del voltant de 2 litres
  • 1,5 Quilos d'espàrrecs verds, 1/3 tallats, obliquament en rodanxes d'aproximadament uns 5 mm
  • Aigua salada, bullint
  • 2 rotlles de massa de pasta
  • 3 dl de crema
  • 70 grams de formatge Gruyère ratllat
  • 1 culleradeta de sal
  • Una mica de pebre
  • 3 cullerades de cibulet picat ben fi.

4 racions

Elaboració

Cuina els espàrrecs en aigua amb sal durant aproximadament uns 3 minuts.
Refreda en aigua freda i escorre bé.
Talla 1/3 dels esparracs en rodanxes obliqües, d'aproximadament 5 mm.
Reparteix per tota la superfície del motlle greixat.
Desenrotlla la pasta i talla 5 rectangles iguals de cada rotllo, en cada rectangle reparteix la resta d'espàrrecs sense tallar, enrotlla i col·loca sobre les rodanxes col·locades en el motlle.
Mescla la crema amb el formatge, condimenta i aboca sobre els canelons.
Enforna enmig del forn escalfat a 220 graus i cuina uns 20 minuts o fins que els canelons tinguin un bonic color daurat.
Retira el motlle del forn i escampa pel damunt dels canelons el cibulet.
Serveix de seguida.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1279 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Teresa Artigas diu:
Joan, tu vas publicar la recepta d'una vinagreta blanca per amanir? No aconsegueixo trobar-la, recordes el títol? Moltes gràcies i bon profit!!
Joan Corminas diu:
Amiga Teresa Artigas:
Degut a les meves desaparicions per vacances, no he contestat abans a la teva consulta.
En els pròxims dies, et donaré una resposta.
Amb una forta abraçada
Joan.c
Joan Corminas diu:
Amiga Teresa Artigas:
Avui et puc contestar a la teva pregunta, he estat mirant en el meu arxiu de receptes i crec que et refereixes a l'amb el títol "Salsa d'amanida a l'estil Francès".
Aquesta és la salsa que fem servir freqüentment a Suïssa.
Jo aquesta recepta preparo els ingredients a ull, cada vegada, en surten uns 2 litres, que es conserva a la nevera, per llarg tems o la reparteixo amb familiars i amics.
De tota manera et passo unes quantes receptes amb iogurt que pots fer servir suc de llimona o vinagre.

Salsa per amanides amb iogurt

Salsa de iogurt:
La clàssica salsa de iogurt s'elabora amb iogurt natural, 1 gra d'all, oli d'oliva verge, el suc de mitja llimona, sal, pebre i unes fulles de menta fresca. Es posen en un bol tots els ingredients excepte la menta fresca (l'all molt bé picat) i es barregen bé, fins a formar una salsa homogènia. Finalment s'integren les fulles de menta molt ben picades.

Amb fines herbes:
També amb iogurt natural, 3 cullerades de maionesa, una culleradeta d'anet, una d'orenga, una d'all en pols, julivert picat, farigola, romaní i sal. Es posen les espècies en un bol, s'hi afegeix la maionesa i el iogurt, i llest!

Amb herbes provençals:
Per elaborar aquesta salsa, calen 2 iogurts ensucrats, 2 cullerades d'allioli, el suc de mitja llimona i herbes provençals (farigola, marduix, romaní, alfàbrega, fonoll, estragó i llorer). Es va barrejant el iogurt amb l'allioli, s'hi incorporen les herbes (si són fresques i picades serà ideal) i, finalment, el suc de la llimona.

Tzatziki:
Aquesta és la salsa de iogurt original, la d'estil grec.
Amb mel: es prepara amb 2 iogurts, 4 cullerades soperes de mel de flor de taronger, una mica de canyella, una mica de comí i sal. Es barregen tots els ingredients en un bol fins a obtenir una salsa fina sense grumolls.

Amb mostassa:
Aquesta salsa s'elabora amb iogurt natural, ½ cullerada de mostassa, 1 cullerada de suc de llimona i julivert fresc picat. Barregem bé tots els ingredients. Es pot servir tant en fred com en calent.

Amb tomàquet i alfàbrega:
Cal un iogurt, un manat d'alfàbrega fresca, tomàquet ratllat (aproximadament 3 unitats), oli d'oliva verge, sal i una mica de pebre negre. Es pica l'alfàbrega molt fina i es barreja amb l'oli fins a formar una pasta. En un recipient, es barreja el iogurt amb el tomàquet ratllat i s'hi afegeix la pasta d'alfàbrega formant la salsa. Se salpebra al gust.

Amb formatge de cabra:
Per a aquesta versió, es fa servir un iogurt natural, 100 g de formatge de rul·lo de cabra, 250 g de formatge mascarpone, pebre negre i una mica de sal (de manera opcional podem afegir-hi 1 cullerada de mel i alfàbrega o menta, picades). Amb la batedora es barregen els formatges i el iogurt amb pebre i una mica de sal. Després, en cas que ho preferim, hi afegirem els ingredients opcionals.

Tàrtara amb iogurt:
És una versió de salsa tàrtara que podem fer amb iogurt. Necessitem un iogurt desnatat, 10 tàperes, 5 cogombrets, ¼ de ceba tendra, una culleradeta de mostassa de Dijon, sal i pebre. Es piquen, molt fins, la ceba, les tàperes i els cogombrets. S'hi afegeix la mostassa i es remena. S'hi afegeix el iogurt, prèviament remenat, i se salpebra al gust.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!