
Carquinyolis d'avellanes i figues
La revisió d’un clàssic ben català. Una mica laboriós però el resultat paga la pena.
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Galetes
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 140 gr de avellanes torrades
- 200 gr de figues "pajareros"
- 90 gr de mantega
- 170 gr de sucre
- 1 ou
- 220 gr de farina
- 2,5 gr de impulsor (tipus Royal)
- un pessic de sal
- 50 ml de amaretto
Elaboració
Pre-escalfar el forn a 180º.
Pelar les avellanes el màxim possible i partir en trossos irregulars. Mentre tant hidratar les figues (cobrir les amb el amaretto i ficar en el microones a màxima potencia 1 min). Escórrer be, treure la cua i tallar-los en tires.
Amb ajut d’una batedora, en un bol, barrejar la mantega i el sucre a velocitat mitja fins que estigui suau (una mena de crema suau i blanquinosa). Afegir l’ou i continuar batent a velocitat baixa fins que estigui completament integrat en la massa. En un bol petit barrejar la farina amb el impulsor i la sal i tamisar. Afegir els ingredients secs a la barreja de mantega i barrejar fins que estiguin ben integrats. afegir les avellanes i les figues.
Transferir la massa a una superfície de treball i dividir-la en 4 parts. Formar una mena de barra amb cada una de les parts. Posar-las en una safata de forn coberta amb paper de forn i fornejar 30 minuts a la part mitja superior del forn, o fins que estiguin daurades. Retirar del forn i deixar-les refredar 15 minuts.
En la superfície de treball, utilitzant un ganivet de serra tallar les barres en diagonal. Posar els talls en la safata del forn i fornejar aproximadament 18 minuts fins que estiguin lleugerament torrats.
Deixar refredar completament sobre una reixeta.
Notes
Si canvieu les avellanes per nous i l'amaretto per ratafia, os asseguro que el resultat es igual de espectacular.
Etiquetes:
Postres
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1499 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara mateix la miro! Gràcies Quim
Moltes gràcies Quim! Si la fas ja em diràs que tal ha sortit :-) i si tens alguna pregunta no dubtis en contactar-me. Salut!
Moltísimes gràcies Quim :-) La penjaré aquest cap de setmana :-) Una abraçada per tu tambè