Carquinyolis d'avellanes i figues

Ingredients

  • 140 gr de avellanes torrades
  • 200 gr de figues "pajareros"
  • 90 gr de mantega
  • 170 gr de sucre
  • 1 ou
  • 220 gr de farina
  • 2,5 gr de impulsor (tipus Royal)
  • un pessic de sal
  • 50 ml de amaretto

Elaboració

Pre-escalfar el forn a 180º.
Pelar les avellanes el màxim possible i partir en trossos irregulars. Mentre tant hidratar les figues (cobrir les amb el amaretto i ficar en el microones a màxima potencia 1 min). Escórrer be, treure la cua i tallar-los en tires.
Amb ajut d’una batedora, en un bol, barrejar la mantega i el sucre a velocitat mitja fins que estigui suau (una mena de crema suau i blanquinosa). Afegir l’ou i continuar batent a velocitat baixa fins que estigui completament integrat en la massa. En un bol petit barrejar la farina amb el impulsor i la sal i tamisar. Afegir els ingredients secs a la barreja de mantega i barrejar fins que estiguin ben integrats. afegir les avellanes i les figues.
Transferir la massa a una superfície de treball i dividir-la en 4 parts. Formar una mena de barra amb cada una de les parts. Posar-las en una safata de forn coberta amb paper de forn i fornejar 30 minuts a la part mitja superior del forn, o fins que estiguin daurades. Retirar del forn i deixar-les refredar 15 minuts.
En la superfície de treball, utilitzant un ganivet de serra tallar les barres en diagonal. Posar els talls en la safata del forn i fornejar aproximadament 18 minuts fins que estiguin lleugerament torrats.
Deixar refredar completament sobre una reixeta.

Notes

Si canvieu les avellanes per nous i l'amaretto per ratafia, os asseguro que el resultat es igual de espectacular.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1155 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!