Amanida d'escarola amb calamar i girgoles a la planxa i toc de trossets de pernil

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Ingredients per 1 persona:

  • 1 Bossa d'escarola
  • 1 Calamar mitjà fresc que a la peixateria ens netegen i tallen a rodanxes
  • 50 g de Girgoles
  • 2 Talls de pernil serrà
  • 2 Alls
  • Sal
  • Oli d'oliva

1 racions

Elaboració

Netegem sota l'aigua de l'aixeta les rodanxes de calamar i les assequem bé.
En una paella o planxa, hi posem una mica d'oli, quan està molt calenta , hi posem el calamar a rodanxes.
El deixem coure, continuament l'anem girant, durant uns 15 minuts. El reservem.
Netegem l'escarola, la assequem i la refregem amb els alls pelats per donar-li un gust peculiar. La reservem.
Netegem les girgoles amb la mínima aigua, les assequem i tallem a trossos les més grossas.
En una paella, hi posem una mica d'oli. Hi tirem les girgoles a trossos. Les deixem coure fins que treguin tota l'aigua, uns 10 minuts i les reservem.
Tallen el pernil a trossos petits i els saltem a la paella un cop ben calenta, 1 minut. El reservem.
A la mateixa paella, quan està ben calenta, saltem l'escarola, maxim 1 minut.
Per montar el plat, que és un plat tebi, en un plat hi posem de base l'escarola i per sobre, les rodanxes de calamar, les girgoles i el pernil.
Ho amanim amb una mica de sal i un raig d'oli.
Servim el plat tebi.

30min


Recepta de cuina de Amanida d'escarola amb calamar i girgoles a la planxa i toc de trossets de pernil
Amanida d'escarola amb calamar i girgoles a la planxa i toc de trossets de pernil.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Amanida d'escarola amb calamar i girgoles a la planxa i toc de trossets de pernil
Detall del plat.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1842 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: