Amanida d'escarola amb calamar i girgoles a la planxa i toc de trossets de pernil
Categoria:
Amanides i plats freds
Estació: primavera
estiu
tardor
Dificultat: Fàcil

Ingredients
Ingredients per 1 persona:
- 1 Bossa d'escarola
- 1 Calamar mitjà fresc que a la peixateria ens netegen i tallen a rodanxes
- 50 g de Girgoles
- 2 Talls de pernil serrà
- 2 Alls
- Sal
- Oli d'oliva
1 racions
Elaboració
Netegem sota l'aigua de l'aixeta les rodanxes de calamar i les assequem bé.
En una paella o planxa, hi posem una mica d'oli, quan està molt calenta , hi posem el calamar a rodanxes.
El deixem coure, continuament l'anem girant, durant uns 15 minuts. El reservem.
Netegem l'escarola, la assequem i la refregem amb els alls pelats per donar-li un gust peculiar. La reservem.
Netegem les girgoles amb la mínima aigua, les assequem i tallem a trossos les més grossas.
En una paella, hi posem una mica d'oli. Hi tirem les girgoles a trossos. Les deixem coure fins que treguin tota l'aigua, uns 10 minuts i les reservem.
Tallen el pernil a trossos petits i els saltem a la paella un cop ben calenta, 1 minut. El reservem.
A la mateixa paella, quan està ben calenta, saltem l'escarola, maxim 1 minut.
Per montar el plat, que és un plat tebi, en un plat hi posem de base l'escarola i per sobre, les rodanxes de calamar, les girgoles i el pernil.
Ho amanim amb una mica de sal i un raig d'oli.
Servim el plat tebi.
30min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2136 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.