Coca de pasta de full de dues capes amb crema pastissera i cireres confitades

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues plaques de pasta de full
  • Crema pastissera [Veure recepta]
  • Sucre
  • Farina
  • Un pot de gelatina de poma
  • Vint cireres confitades

5 racions

Utensilis

Una placa de forn amb un paper sulfurat
Una safata de cartró amb blonda
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Una mànega pastissera amb un broc rissat
Un bufador
Un pinzell
Un cassó mitjà
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament, fem la crema pastissera com explico a la meva recepta, i un cop feta la guardem en un bol de vidre, i deixem que es refredi.
A part, en un cassó mitjà amb mig dit d'aigua, escalfem una mica de gelatina de poma, tot remenant amb el batedor de varetes, i la reservem damunt la planxa calenta.
A continuació, espolsem el barbre de la cuina amb farina, i amb el corró estirem les dues plaques de pasta de full, i amb l'altre corró les punxem.
Tot seguit, tallem cadascuna de les plaques a 25 centímetres d'ample, per 40 de llarg i les enfornem a 180º, damunt un paper sulfurat, fins que la pasta de full estigui daurada, les retirem del forn i les reservem.
Seguidament, fiquem una placa de pasta de full damunt la safata de cartró, i amb la mànega pastissera plena de crema, omplim tota la superfície, l'espolsem amb sucre, i la cremem amb l'ajuda del bufador.
Tot seguit, fiquem l'altre placa de pasta de full al d'amunt, l'omplim amb la mànega pastissera amb la resta de crema, l'espolsem amb força sucre, i la cremem amb el bufador.
Ja per acabar, tallem les cireres confitades en dues meitats cadascuna, i les repartim per tota la vorera de la coca, i amb l'ajuda d'un pinzell, pintem tota la coca, incloses les cireres amb la gelatina de poma calenta, deixem que refredi, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2194 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: