Crema de porros amb crostons de pa fregit i formatge de cabra
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- La part blanca de vuit porros
- Dues patates mitjanes
- Un tros de formatge de cabra de 500 grams
- Dos litres i mig de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Nata líquida per muntar
- Tres llesques de pa de motlle
- Oli d'oliva
5 racions
Utensilis
Una cassola fonda metàl·lica
Un colador xinès
Una batedora elèctrica
Una sopera gran de porcellana
Cinc bols de porcellana per la crema
Un batedor de varetes
Una safata plana amb un paper de cuina
Una paella gran
Un cassó gran
Elaboració
Primerament en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, fregim les llesques de pa de motlle tallades a quadrets, fins que estiguin ben daurats, i els posarem en una safata amb paper de cuina, i els reservarem.
A part, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregirem els porros tallats a rodelles i les patates pelades i tallades a trossos menuts.
Seguidament, afegim el brou de pollastre i deixem que arrenqui a bullir almenys una hora, tot seguit, passem la batedora elèctrica, i amb l'ajuda del colador xinès, ho passem en el bol on acabarem de fer la crema.
Fiquem el bol en el foc a foc baix, i deixem que arrenqui a bullir. Un cop a bullit, corregim de sal, afegim un raig de nata líquida per muntar, i amb el batedor de varetes, anem remenant fins obtindre una crema fina i homogènia, i ja la podrem ficar a la sopera, i ho servirem a taula amb els cinc bols.
En el moment de servir-ho, omplim els bols fins a tres quartes parts de crema, i tot seguit afegim uns crostons de pa fregit, i uns quadradets de formatge de cabra pel damunt.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de tardor
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2357 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.