Farcellets de col farcits amb gall dindi i cansalada amb salsa d'Oporto
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dotze fulles de col de mida gran
- Un pit de gall dindi de mida grossa
- Quatre talls de cansalada de papada tallada d'un dit de gruix
- Salsa d'Oporto (la trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Nou moscada
- Una copa de vi ranci
- Una ceba tendra picolada
- Farina
- Tres ous batuts
- Nata líquida
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda metàl·lica
Una paella gran
Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Una safata rectangular de porcellana
Una aranya de filferro
Un bol de vidre mitjà
Una safata plana
Una trinxadora manual o elèctrica
Un drap gran de cotó
Una mànega pastissera amb un broc rissat gran
Elaboració
Primerament, fem la salsa d'Oporto com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, en una cassola fonda amb aigua i sal, coem les dotze fulles de col, sense el tronxo central, fins que estiguin cuites al "dente", i les reservem damunt un drap de cotó en el marbre de la cuina.
A continuació, agafem el pit de gall dindi, els talls de cansalada sense la cotna, ho tallem tot plegat en trossos més aviat menuts, ho salpebrem, i ho fregim tot plegat juntament amb la ceba picolada, amb un raig d'oli d'oliva, fins que estigui fregit.
Tot seguit, retallem les fulles de col, en forma rectangular, i els trossos de col que sobren els fiquem a la picadora, juntament amb els talls de gall d'indi, la cansalada i la ceba picolada, i un cop passat per la picadora ho fiquem tot junt en un cassó gran a foc baix, i deixem que cogui tot junt uns dotze minuts més.
Seguidament, corregim de sal, afegim un polsim de nou moscada i un raig de nata líquida, ho remen ben remenat, i ja ho reservem.
Un cop tallades les fulles de col en rectangles, amb la mànega pastissera plena amb la farsa, fem unes tires gruixudes en el centre de la fulla de col, i l'emboliquem com si fos un canelló, tot cargolant les puntes.
Tot seguit, passem els farcellets per farina, ou batut,i els fregim en una paella amb oli d'oliva, fins que estiguin ben daurats, i els anem ficant ben alineats a la safata de porcellana, els cobrim amb una mica de salsa d'Oporto, i ja els tenim llestos per servir a taula, per fer l'aperitiu.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta és un aperitiu molt adient per les festes que s'apropen.
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina dels aperitius
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1369 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.