Filet de bou o vedella amb salsa de ceps i cansalada, sobre llit d'albergínia

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre filets de bou o vedella de 250 grams cadascun
  • Vuit tires de cansalada fumada
  • Salsa de ceps (la trobareu a les meves receptes)
  • Dues albergínies grans
  • 200 grams de xampinyons laminats
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Farina
  • Tres ous batuts

4 racions

Utensilis

Una planxa pel foc
Quatre plats plans grans
Una espàtula metàl·lica plana
Una paella gran
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Vuit escuradents
Una safata plana amb paper de cuina
Unes pinces per girar els filets

Elaboració

Primerament, agafem els filets, i els emboliquem per tot el voltant amb la cansalada, i ho fixem amb un parell d'escuradents, i els reservem.
Seguidament, fem la salsa de ceps com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
A part, tallem les albergínies en rodanxes de mig dit, les salpebrem, les passem per farina i ou batut, i tot seguit les fregim fins que estiguin daurades, i les posem en una safata amb paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i ho reservem.
Tot seguit, en una paella amb oli d'oliva, saltem els xampinyons salpebrats fins que estiguin cuits, i els reservem.
A continuació, agafem els filets embolicats amb la cansalada, i els fiquem damunt la planxa, i deixem que coguin fins que estiguin al nostre gust de cuits,
Per acabar la recepta, en cadascun dels quatre plats, fem un llit amb les rodanxes d'albergínia en el centre del plat, i al damunt fiquem el filet i un grapat de xampinyons saltats, i per acabar, ho cobrim amb la salsa de ceps, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

841 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!