Magret d'anec amb pome

El magret (de l'occità magret) és un filet de carn magra, tallada del pit d'una oca o ànec encebat.[1] Que l'au estigui encebada fa distingir el magret d'un pit convencional. Malgrat que sigui conegut de fa força temps, el magret és, de fet, una invenció força recent. Tradicionalment, la carn d'ànec encebat es preparava en confit, i el rostit sencer es reservava a l'ànec sense encebar. Fou André Daguin, xef de l'Hôtel de France a Auch(Gers), el primer a idear aquesta forma de preparar els filets d'ànec encebat a començaments dels anys 1960.

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 2 peces de magret d'ànec
  • Un pessic de sal
  • Un pessic de pebre negre
  • 2 c/s de mel
  • 1/4 l Oporto
  • 2 branquetes de farigola
  • 2 pomes Golden
  • 15 g de mantega
  • 1 polsim de sucre

Elaboració

Comencem fent el magret. El tallem el en dues parts i fem uns talls a la pell del magret en forma de rombe, perquè deixi anar el greix. El passem per la paella. Amb el foc alt. Que quedi daurat pels dos cantons. El retirem. Que quedi fet per fora i una mica cru per dins. Ho reservem (el tallarem després en 3 talls).
Per fer la poma caramel·litzada, la tallem sense pelar. Un tall gruixut sense el cor. En una altra paella, desfem una mica de mantega i sucre i hi posem la poma. 7 minuts.
A la mateixa paella, hi tirarem el porto, la mel i la farigola i deixarem que redueixi durant 3-4 minuts. Tallem el magret, talls de 1,5 cm.
Per acabar, muntem el plat amb la poma caramel·litzada, fent un llit. Posem el magret a sobre del llit de poma. Salsem el magret, amb la reducció de porto i ccabem el plat amb una mica de farigola.

1h

Notes

Podem servir amb unes fulles d'endivia amb pistatxus saltejats


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1666 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: