Pernil d'ànec casolà

Va durar uns anys que el pernil d'ànec es va posar molt de moda; ara se segueix trobant, però molt menys, tot i que a mi m'agrada força i va molt bé per donar un altre caire a una simple amanida o servit amb unes senzilles torradetes. Malgrat tot, fa temps que no en compro, i fa un mes vaig descobrir una manera d'elaborar aquest pernil a casa, i vaig pensar que el provaria perquè, si sortia bo, en podria tornar a preparar de cara a les festes de Nadal.
La veritat és que el procediment és senzill i el resultat excel·lent, i pràcticament és impossible que surti malament.

Va durar uns anys que el pernil d'ànec es va posar molt de moda; ara se segueix trobant, però molt menys, tot i que a mi m'agrada força i va molt bé per donar un altre caire a una simple amanida o servit amb unes senzilles torradetes. Malgrat tot, fa temps que no en compro, i fa un mes vaig descobrir una manera d'elaborar aquest pernil a casa, i vaig pensar que el provaria perquè, si sortia bo, en podria tornar a preparar de cara a les festes de Nadal.
La veritat és que el procediment és senzill i el resultat excel·lent, i pràcticament és impossible que surti malament.

Ingredients

  • Dos magret d’ànec fresc
  • Mig quilo de sal gruixuda (per cuinar a la sal)
  • Pebre negre molt

4 racions

Elaboració

Posem a un recipient de la mida del magret, una capa de sal, el magret i una altre capa de sal, tapem i deixem a la nevera unes divuit hores.
Passat el temps, netegem molt bé tota la sal, si fes falta amb unes gotes d’aigua.
Quan el tinguem net de sal, el cobrim de pebre negre acabat de moldre, i el pengem a un lloc que passi l’aire.
Passats uns vuit o deu dies segons el gruix, ja el tindrem al punt, tot depèn de com ens agradi de curat, si encara no el tenim al nostre gust, el deixem un parell de dies mes.
A la nevera embolicat amb un drap de fil i posat al calaix de l'embotit es conservarà uns quants dies.
Al referir-me al tems d'elaboració, voldria dir que es passa poc temps de preparació, no hi conto el temps que està amb sal i penjat.

45min

Notes

Es pot servir al gust de cada un, tan amb amanit, amb torradetes sucades amb all i tomaquet, amb meló etc.
Jo també ho he provat amb gall d'indi i ha estat un exit, nomes falta provar-ho amb pollastre de pages.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1948 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Esteba Maresma Bons diu:
com veieu, m'agrada molt enviar-vos les meves receptes, pero tinc bastant dificultat a l'hora d'expresar-me, tant amb l'ortografia i sobretot a l'hora de clasificar el plat, ja que no trobo el que encaixa mes.
Vos demano disculpes.
Josuè O'Donell diu:
Hola Esteba,

Podries mirar de mostra les teves receptes a algú que et pugues corregir les faltes en català, abans de publicar-les.

Salutacions.
Esteba Maresma Bons diu:
el que pasa es que el corrector de l'ordinador no en sap mes


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: