Receptes.cat

      La web amb més receptes de cuina en català del món

  •  Inici
  •  Cerca
  •  Fòrum
  •  Ajuda
  •  Entrar
  •  Registra't
  •  Recuperar contrasenya
  • Amanides i entrants
  • Sopes i cremes
  • Arrossos i pastes
  • Llegums i verdures
  • Carns
  • Peixos i mariscos
  • Ous i làctics
  • Postres i dolços
  • Salses
  • Begudes
  • Altres

Últimes receptes

  • Baguet amb formatge raclet, coberta de cogombreBaguet amb formatge raclet, coberta de cogombre
  • Fulles de col de Savoia, farcidesFulles de col de Savoia, farcides
  • Braç de gitano d'espinacs
  • Pollastre rostit amb herbes provençals i patatesPollastre rostit amb herbes provençals i patates
  • Llenties estofades amb xixorrites, patates i ous picolats
  • Coca de bròquilCoca de bròquil
  • Pannacotta a l'alfàbrega amb grosellesPannacotta a l'alfàbrega amb groselles
  • Fideus a la cassola amb costella porc i carn picada
  • Espaguetis amb espinacs i gambesEspaguetis amb espinacs i gambes
  • Carbassó farcit de carnCarbassó farcit de carn

Etiquetes

  • A provar
  • Alt Empordà
  • Amanida
  • Amanides
  • Amanides d'hivern
  • Amanides de primavera
  • Amanides de primavera-estiu
  • Amanides de tardor
  • Aperitiu
  • Aperitius
  • Aprofitaré aquesta recepta
  • Arròs
  • Avellanes DOReus
  • Bacallà
  • Bolets
  • Canelons
  • Carabassa
  • Carbassa
  • Cargols
  • Carn
  • Carns
  • Carpaccio
  • Carxofes
  • Ceba
  • Cena fácil
  • Cigrons
  • Cister
  • Conill
  • Crema
  • Cremes
  • Cuina amb xixorrites
  • Cuina d'hivern
  • Cuina de primavera
  • Cuina de primavera-estiu
  • Cuina de Quaresma
  • Cuina de tardor
  • Cuina de tardor-hivern
  • Cuina dels potatges
  • Cuina marinera
  • Cuina per les festes
  • Dolç
  • Dolços
  • Entrants
  • Esmorzars de forquilla
  • Estiu
  • Estofat
  • Fàcil
  • Farina
  • Fideus
  • Formatges
  • França
  • Fruita
  • Galetes
  • Gambes
  • Gelat
  • Ha de estar boníssim
  • Italia
  • Ivorra
  • L'enigmàtic món de les salses
  • La cuina d'hivern
  • La cuina de l'espardenya
  • La cuina de la graella
  • La cuina de la pasta
  • La cuina de les coques
  • La cuina de les cremes calentes
  • La cuina de les cremes fredes
  • La cuina de les fregitel·les
  • La cuina de les guarnicions
  • La cuina de les manetes de porc
  • La cuina de les paupiets de llenguado
  • La cuina de les petxines de pelegrí
  • La cuina de les postres
  • La cuina de les sopes
  • La cuina de les truites
  • La cuina del calçot
  • La cuina del fuagràs
  • La cuina del magret d'ànec
  • La cuina del Wok
  • La cuina dels aperitius
  • La cuina dels arrebossats
  • La cuina dels arrossos
  • La cuina dels bolets
  • La cuina dels bunyols
  • La cuina dels estofats
  • La cuina dels gratinats
  • La cuina dels macarrons
  • La cuina dels ous
  • La cuina dels ous remenats
  • La cuina dels platillos
  • La cuina dels popets
  • La cuina dels potatges
  • La cuina dels rostits
  • La meva cuina amb conill
  • La meva cuina del bacallà
  • La meva cuina del conill
  • La Segarra
  • Lenigmàtic món de les salses
  • Llegums
  • Macarrons
  • Mantegues compostes
  • Marisc
  • Marisc i crustacis
  • Molt bona
  • Musclos
  • Nadal
  • Ou
  • Ous
  • Paella
  • Pasta
  • Pasta de full
  • Pastis
  • Patata
  • Patates
  • Peix
  • Pèsols
  • Pollastre
  • Postre
  • Postres
  • Primers
  • Quaresma
  • Rap
  • Receptes del delta de l'ebre
  • Salses
  • Suquets
  • Tardor
  • Truita
  • Truites
  • Vegetariana
  • Verdura
  • Verdures
  • Xampinyons
  • Xocolata


Participa al concurs millor recepta del mes de febrer i guanya un lot de productes de Galetes Birba

  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Correu-e
  • WhatsApp

Flam d'ou i vainilla

Categoria: Postres i dolços
Tipus de plat: Crema
Dificultat: Fàcil

Valoració: *** 3/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 1 litre de llet
  • 8 ous
  • 250 gr de sucre
  • 1 veïna de vainilla
  • La pela d’una llimona (o d’una taronja o d’una llima)

Per el caramel:

  • Sucre - una mica de aigua – unes gotes de suc de llimona

10 racions

Elaboració

Tallar la veïna de vainilla longitudinalment, treure-l’hi les llavors amb la punta d’un ganivet i posar-les a la llet. Posar també en ella la veïna per que doni més sabor.
Rentar i pelar amb compte la llimona procurant que no quedi res de la part blanca (la part blanca fa que amargui). Incorporar també a la llet.
Escalfar a foc mig la llet amb la vainilla i la pell de llimona i quan arrenqui a bullir, apagar i deixar infusionar tapat fins que la llet se temple.
En un bol, batre amb la ajuda de unes varilles, els ous com si fos per fer una truita. Incorporar el sucre i continuar batent fins que comencin a blanquejar.
Una vegada que la llet estigui tèbia, retirar las veïnes de vainilla i afeixi-les, sense deixar de batre, sobre la barreja d’ous i sucre.
Fer un caramel amb sucre i una mica d’aigua i unes gotes de suc de llimona. Quan estigui daurat posar-ho dins d’un motlle de flam i deixar-ho refredar. Quan estigui dur verter la mezcla anterior.
Coure al bany maria durant 60 minuts a 170º. Per saber si està fet, introduir un escuradents (o un palet de brotxeta) al centre. Si al treure’l està net vol dir que el flam estarà llest. Si es torra massa per sobre tapar amb paper de alumini.
Deixar refredar completament, desemmotllar amb compte i servir.

30min

Per Mayte Deza


Recepta de cuina de Flam d'ou i vainilla

per Mayte Deza

Etiquetes: Ningú ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Receptes › Postres i dolços › Crema › Flam d'ou i vainilla

Enllaça aquesta recepta: Receptes.cat/recepta11291

894 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



[Send]
Enviar
[Print]
Imprimir
[Comment]
Comentar
[correct]
Suggerir una correcció

També et poden interesar les receptes:

  • Flam de cava
    Postres i dolços
    60 min.
  • Crustacis flamejats
    Peixos i mariscos
    20 min.
  • Rovellons i Pinetells flamejats
    Altres
    20 min.
  • Flam Natural
    Postres i dolços
    60 min.
  • Flams de cranc reial
    Peixos i mariscos
    45 min.
  • Flam d'ou i taronja de la Ma del Carme
    Postres i dolços
    60 min.
  • Flam d´ou
    Postres i dolços
    30 min.
  • Lluç de palangre amb oli de vainilla
    Peixos i mariscos
    40 min.
  • Tomàquets farcits d'ou
    Llegums i verdures
    20 min.
  • Flam royal amb rom, panses i pinyons
    Postres i dolços
    Flam
    30 min.
  • Flam
    Postres i dolços
    Flam
    90 min.
  • Truita de botifarra d'ou
    Ous i làctics
    Truita
    30 min.
  • Flam d'ou
    Postres i dolços
    Flam
    60 min.
  • Galeres flamejades
    Peixos i mariscos
    Tapes
    40 min.
  • Cassoleta d'ous ferrats amb samfaina, gratinats
    Ous i làctics
    Estofat
    40 min.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!


Mayte Deza
M'agrada menjar, m'agrada cuinar, m'agrada descobrir, m'agrada compartir el que faig al meu blog www.lafondadeza.com :-)
Barcelona

31 receptes

0 aportacions al fòrum

2 fotos favorites

3 seguidors

Segueix a 0 Xefs

No segueix ningú.

Últimes receptes

  • Cigrons Estofats
  • Mousse de fetge de pollastre
  • Galetes de Llima
  • Amanida de bacallà i taronja
  • Flam de préssec
  • Pollastre al forn amb llima i farigola
  • Bavaroise de llima - llimona i xocolata
  • Mini Milks de coco (polos de coco i llima)
  • Grisinis (bastonets) de romaní
  • Lasanya de formatge i tomàquet

Veure totes les receptes

Mayte Deza RSS feed.

Últims comentaris

  • Mousse de fetge de pollastre
    Ara mateix la miro! Gràcies Quim
  • Tàrtar de tomàquet i llonganissa
    Moltes gràcies Quim! Si la fas ja em diràs que tal ha sortit :-) i si tens alguna pregunta no dubtis en contactar-me. Salut!
  • Pasteis de bacalhao (croquetes de bacallà)
    Moltísimes gràcies Quim :-) La penjaré aquest cap de setmana :-) Una abraçada per tu tambè

Les seves millors receptes

  • Mousse de fetge de pollastre *****
  • Carquinyolis d'avellanes i figues *****
  • Pollastre al forn amb llima i farigola *****
  • Peus de porc ofegats a la catalana *****
  • Pasteis de bacalhao (croquetes de bacallà) ****

Receptes que millor ha valorat

  • Fuagràs casolà amb tòfona negra *****
  • Bunyols de carxofa ****

Les seves etiquetes

  • Amanida 1
  • Bacallà 1
  • Galetes 1
  • Postres 1

This site hosted on a Green Web Hosting

RSS     Versió per a mòbil     Contacta    
Llicència Creative Commons (CC) Receptes.cat   |   Condicions d'ús