Lasanya d'escalivada, xampinyons i baldanes de ceba

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos pebrots vermells grossos
  • Dues albergínies grosses
  • Quatre baldanes de ceba
  • 600 grams de xampinyons laminats
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Farina
  • Salsa beixamel (Veure)
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Plaques de pasta per lasanya

4 racions

Utensilis

Una safata refractària gran
Uns estalvis
Una safata fonda pel forn
dues espàtules metàl·liques planes
Un cassó gran
Un batedor de varetes
una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora

Elaboració

Primerament, fiquem els pebrots i les albergínies en una safata fonda pel forn, ho salpebrem, hi afegim un raig d'oli d'oliva, i un dit d'aigua, i ho fiquem en el forn a 180º, fins que tot plegat estigui ben escalivat i ho reservem.
Quan tot plegat ja és fred, ho pelem i ho tallem en juliana, i ho reservem.
A part, en una paella amb oli d'oliva, saltem els xampinyons salpebrats, i un cop saltats, els reservem.
A continuació, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament,agafem les baldanes de ceba i les tallem en rodanxes de mig dit de gruix, les passem per farina, i les fregim amb oli d'oliva, un minut per cada cara i les reservem en una safata damunt un paper de cuina.
Tot seguit, en una cassola fonda amb: aigua, sal i una nou de mantega, bullim les plaques de lasanya, fins que estiguin cuites al "dente", les escorrem i les reservem.
A continuació, fiquem dos cullerots de beixamel en el fons de la safata refractària, i l'escampem ben escampada.
Tot seguit, posem les plaques de pasta cobrint tot el fons, i seguidament, fem una capa d'escalivada, i tot seguit una capa de xampinyons, i unes rodanxes de baldana escampades pel damunt, i seguidament, ho cobrim amb un altre capa de pasta de lasanya, i seguim omplint-ho amb: escalivada, xampinyons i rodanxes de baldana, i ja per acabar ho rematem amb una capa de pasta de lasanya, ho cobrim amb la beixamel, ho espolsem amb el formatge ratllat, afegim quatre nous de mantega pel damunt, i ho posem en el forn a 180º, fins que la lasanya, estigui ben gratinada, i ja la podrem servir a taula amb la mateixa safata amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

637 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!