Múrgoles farcides amb crema d'anxoves, amb salsa de ceps

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Trenta múrgoles de mida mitjana
  • Aigua
  • Sal
  • Una fulla de llorer
  • Una branca de romaní
  • Un brot de farigola
  • Salsa de ceps (la trobareu a les meves receptes)
  • Dues llaunes de filets d'anxoves amb oli d'oliva
  • Un pot petit de nata líquida
  • Parmentier de patata (el trobareu a les meves receptes)

5 racions

Utensilis

Una mànega pastissera amb un broc fi
Una cassola metàl·lica marinera
Una cassola metàl·lica fonda
Uns estalvis
Un cassó gran
Un batedor de varetes
una escorredora
Una safata metàl·lica plana
Una batedora elèctrica
un pot per la batedora
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, fem la salsa de ceps com explico a la meva recepta, i un cop feta, la posem a la cassola marinera i la reservem.
Seguidament, amb la batedora elèctrica triturem els filets d'anxova amb el pot de nata líquida, i un cop triturat, ho reservem.
A continuació, fem el parmentier de patata com explico a la meva recepta, i un cop fet, el posem en un cassó gran juntament amb la crema de filets d'anxova en un cassó a foc baix, i amb el batedor de varetes ho remenem una mica, ho reservem i deixem que refredi.
A part, en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal, una fulla de llorer, una branca de romaní i un brot de farigola, escaldem les múrgoles durant trenta munts, i un cop escaldades les escorrem, els hi tallem el peduncle, i les reservem.
Seguidament, amb la mànega pastissera plena amb la farsa d'anxoves, anem omplint les múrgoles i les anem ficant a la cassola marinera cobertes amb la salsa de ceps, amb el foc baix.
Quan ja tenim les múrgoles ficades a la cassola, corregim de sal, i deixem que coguin durant dotze minuts, i ja les podrem servir a taula amb la mateixa cassola i uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

En Primavera, és quan tant les múrgoles o rabassoles i els moixernons estan en la seva plenitud, tant per anar a cercar-los o comprar-los en els mercats, frescos.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

460 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!