Coca de pasta de full amb tomàquet, formatge de cabra, sobrassada i anxoves
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una placa de pasta de full
- Farina
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un tros de formatge de cabra rodó
- Quatre anxoves en salaó
- Sobrassada de Mallorca
- Oli d'oliva
4 racions
Utensilis
Una placa pel forn
Paper sulfurat
Una safata de cartró amb una blonda
Un polvoritzador de plàstic
Un cor5ró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Elaboració
Primerament, netegem les anxoves i les deixem dessalar en un atuell amb aigua freda, i un cop dessalades, les reservem.
Seguidament, espolsem farina en el marbre de la cuina, i amb el corró estirem la pasta de full, i amb l'altre corró, la punxem i la tallem a 40x25 centímetres i la posem a la placa del forn, damunt el paper sulfurat i ho reservem.
A continuació, escampem dos cullerots de sofregit de tomàquet per tota la superfície de la pasta de full, i tot seguit repartim vuit talls de formatge de cabra untats amb una mica de sobrassada, i ho enfornem a 180º, fins que la pasta de full ja és ben daurada, retirem la coca del forn, i encara calenta,la polvoritzem amb força oli d'oliva, i a sobre de cada talla de formatge amb sobrassada, posem un filet d'anxova amb la pell a sota, hi afegim un rajolí d'oli d'oliva al damunt, i ja la podrem posar a la safata de cartró amb blonda, i la servirem a taula.
1h 15min
Notes
Aquesta coca, pot ser un aperitiu molt adient per celebrar les revetlles que s'apropen.
Etiquetes: La cuina de les coques La cuina dels aperitius Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2299 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.