Aletes de pollastre a la brasa amb pa torrat, allioli i patates a la papillota
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Graellada
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 24 llesques de barra de quart d'un dit de gruix tallades al biaix
- 24 aletes de pollastre amb la punta tallada
- Dues patates de mida mitjana
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pebre vermell dolç
- Oli d'oliva
- Dos alls pelats (sense el cor)
- Dos rovells d'ou
- Herbes Provençals
4 racions
Utensilis
Una graella elèctrica
Una safata rectangular gran de porcellana
Una safata de porcellana gran rodona
Unes pinces per la brasa
Un morter amb la seva ma
Un setrill de vidre
Dos fulls de paper d'alumini
Una safata pel forn
Elaboració
Primerament, en un morter amb un polsim de sal, aixafem un all pellat i quan ja està fet una pasta, afegim els dos rovells d'ou i comencem a remenar tot donant voltes amb la ma de morter, i anem afegint amb el setrill l'oli a raig molt fi fins que ja tenim com a mig morter d'allioli fet, i el reservem.
A part, agafem les llesques de pa i les fiquem a la graella tot girant-les de tant en tant perquè no s'ens cremin, i un cop torrades, les reservem.
A part, rentem les patates, les posem damunt un full de paper d'alumini, les salpebrem, els hi afegim un raig d'oli d'oliva,les emboliquem i les posem en una safata al forn a 180º, fins que estan cuites, i les reservem.
Seguidament, salpebrem les aletes, les espolsem amb les herbes Provençals, i les fiquem damunt la graella i deixem que vagin coent-se tot girant-les de tant en tant fins que estiguin cuites, i ja les podrem anar posant en una safata tot regant-les amb un raig d'oli d'oliva, acompanyades del morter d'allioli, i a la safata rodona, fiquem en el centre les patates tallades en dues meitats, espolsades amb sal i un polsim de pebre vermell i un rajolí d'oli d'oliva, i tot bordejant les patates posem les llesques de pa torrat untades amb una mica d'allioli.
A continuació, ja podrem servir a taula tot aquest conjunt de delícies.
1h 30min
Notes
Si no disposem d'una barbacoa a casa, sempre ho podem fer amb una graella elèctrica que també queda molt bé.
Etiquetes:
La cuina de la graella
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1485 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...