Ossobucco amb verdures d'hivern

Categoria:
Origen: Suïssa
Estació:

Valoració: ***** 5/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 4 jarrets de vedella amb l'ós (aproximadament de 250 grams cadascun)
  • 1 cullerada de sal
  • Una mica de pebre molt
  • Oli per fregir
  • 2 cullerades de farina blanca
  • 1 ceba, picada grosserament
  • 1 gra d'all, tallat a rodanxes
  • 300 grams de xirivia, en cubs
  • 200 grams de carabassa, en cubs
  • 200 grams de pastanagues de color, en cubs
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 2 cullerades de puré de tomàquet
  • 2 dl vi negre
  • 1 cullerada de brou granulat
  • 1 llauna de tomàquet (uns 400 g)
  • 1 grapat de julivert de fulla plana, picat finament
  • ½ llimona orgànica, només la closca ratllada
  • ¼ cullerada de sal.

4 racions

Elaboració

Fes uns talls al voltant dels jarrets de vedella i assaona al gust.
Deixa escalfa l'oli en una cassola.
Dona unes voltes als jarrets amb la farina, i sacseja l'excés.
Fregeix les rodanxes en porcions, banda i banda, durant aproximadament 2 minuts, i retira.
Sofregeix la ceba i tots els ingredients, i fins amb el pebre a la mateixa paella.
Agrega el puré de tomàquet i cuina uns instants.
Afegeix el v i, el brou granulat i el tomàquet i cuina novament, redueix la calor, afegeix novament els jarrets, tapa i cuina a foc molt lent durant 1 hora i quart, prova i si fos necessari, cuina una estoneta, mes.
Barreja el julivert amb la ratlladura de llimona i la sal i reserva.
Al moment de servir escampa la Gremolata pel damunt.
Pots acompanyar amb polenta, risotto, o fideus.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

588 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Joan, si vas a les meves receptes veuràs la meva recepta del "ossobuco" que jo l'anomeno "sofraja de vedella", que és una manera de fer-lo que també et pot agradar.
Rep una abraçada
Quim
Joan Corminas diu:
Gràcies Quim, la provaré qualsevol dia. Una abraçada Joan.c


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!