Aperitiu d'estiu amb tellerines al vapor i vermut de Reus

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de tellerines (fresques o congelades)
  • Vermut de Reus
  • Una llimona
  • Quatre glaçons
  • Un pot petit d'olives farcides
  • Aigua
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Vi blanc

4 racions

Utensilis

Un bol de vidre gran
Un bol de vidre mitjà
Un batedor de varetes
Un biberó de plàstic
Una paella gran amb tapa
Quatre gots de vidre pel vermut
Un colador fi
Una safata de porcellana plana

Elaboració

Primerament, agafem les tellerines i les posem en un bol de vidre cobertes d'aigua i un grapat de sal, i les deixem una estona a la nevera.
A part, agafem els quatre gots de vidre, els hi fiquem un glaçó en cadascun, una rodanxa de llimona, i una banderilla amb dues olives farcides punxades amb un escuradents per cada got, i tot seguit afegim el vermut de Reus fins a tres quartes parts, i els deixem a la nevera fins el moment de servir-los a taula.
Seguidament, rentem les tellerines, i les posem en una paella amb: un dit d'aigua i un dit de vi blanc,les tapem i deixem que s'obrin, i un cop obertes, les posem ben repartides a la safata de porcellana, i les reservem.
Tot seguit, colem el suc d'obrir les tallarines, i el posem en un bol de vidre mitjà, juntament amb el suc de la llimona, un polsim de pebre negre, i un raig d'oli d'oliva, i ho batem amb el batedor de varetes, fins que tenim una salsa fina i homogènia, i la posem en el biberó de plàstic.
A continuació, amanim les tallarines amb la salsa del biberó, i ja podrem treure les tallarines a taula juntament amb els gots de vermut, i ja ho tindrem tot disposat per fer un bon aperitiu d'estiu.

1h 30min

Notes

Penseu que les tellerines es troben en el fons sorrenc del mar, i és per això que les hem de rentar molt bé per no trobar-hi gens de sorra.
Aquesta recepta, tant la podem fer amb tellerines fresques, com amb tellerines congelades, que resulten una mica més econòmiques,
i les podem comprar tot l'any.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2265 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: