Pastís cruixent d'espinacs amb ou i mató

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 safata de forn d'uns 28 cm ∅
  • 500 grams d'espinacs
  • 1 ceba tendra
  • 2 grans d'all
  • 250 grams de mató
  • 1 dl de crema
  • 2 ous
  • ¾ de culleradeta, de sal
  • Pebre
  • Nou moscada
  • 50 grams de mantega
  • 4 fulls de massa, aproximadament 125 grams
  • 3 cullerades de pa ratllat
  • 4 ous frescos.

4 racions

Elaboració

Renta els espinacs, i escorre.
Blanqueja amb abundant aigua bullent, durant aproximadament 1 minut.
Esbandeix amb aigua freda i esprem bé.
Talla els espinacs més aviat gruixuts.
Pica finament la ceba tendra i l'all.
Col·loca tot en un bol. Agrega el mató, la crema i els ous i barreja bé.
Condimenta amb sal, pebre i nou moscada i reserva.
Preescalfa el forn a 200 graus.
Fon lentament, la mantega en una paella.
Greixa bé el motlle amb mantega.
Posa un full de massa en el motlle, i gira la vora lleugerament, pinzella amb mantega, i repeteix el procediment tres vegades. Escampa el pa ratllat sobre la pasta.
Distribueix els espinacs, reservats de manera uniforme, sobre els fulls de massa.
Fes amb una cullera 4 pous profunds.
Disposa els ous directament en els pous.
Col·loca el pastís a la meitat inferior del forn, i cou uns 25 minuts.
Condimenta els ous amb sal i pebre.
Aquest pastís es pot servir calent o tebi, acompanyat d'una bona amanida.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1839 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: