Rap sobre llit de patates panadera i escalivada, amb romesco

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vuit talls de rap de dos dits de gruix
  • Romesco (el trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Patates panadera (les trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Julivert picolat
  • Pebre negre en pols
  • Vi blanc
  • Conyac
  • Un pebrot vermell
  • Una albergínia mitjana

4 racions

Utensilis

Una safata metàl·lica fonda pel forn
Dues safates metàl·liques planes
Una espàtula plana de fusta
un cassó gran
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament, fem les patates panadera per quatre racions com explico a la meva recepta, i un cop fetes les reservem.
Seguidament, escalivem el pebrot i l'albergínia, i un cop escalivats i freds, els tallem a trossos petits, els barregem amb les patates, i ho reservem.
A part, en un cassó gran, fiquem mig got de conyac, i quan ja és calent, l'encenem i tot seguit hi afegim tres cullerots de romesco, i ho remenem amb el batedor de varetes, i tot seguit hi afegim dos cullerots de fumet de peix, i seguim remenant amb el batedor, fins que ja tenim una salsa fina i homogènia, corregim de sal, i la reservem damunt la planxa calenta.
A continuació, en una safata metàl·lica plana, posem vuit talls de rap de dos dits de gruix salpebrats, els reguem amb un raig d'oli d'oliva i un raig de vi blanc, i els enfornem a 180º, fins que veiem que el rap ja esta cuit al nostre gust, i ja per acabar, escalfem en el forn la safata amb les patates i l'escalivada durant uns dotze minuts, i tot seguit ho repartim en quatre plats grans, tot fent un llit.
Seguidament, en cada plat hi posem dos talls de rap al damunt, els cobrim amb el romesco calent per sobre, i ja ho podrem servir a taula espolsat, amb una mica de julivert picolat.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

858 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!