Flam de cafè a l'olla de pressió
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Flam
Recepta per olla a pressió
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 ous
- 60 grams de sucre
- 500 ml de llet
- 60 ml de cafè fort
- 1 beina de vainilla
- La pell d'1 llimona
Caramel:
- Suc de llimona
- 250 ml d'aigua
- 200 grams de sucre
4 racions
Elaboració
Bat els ous amb el sucre, fins que la barreja es torni blanquinosa.
Posa a escalfar la llet amb les llavors de vainilla fins que comenci a bullir.
Aparta del foc, separa la pell de llimona i afegeix el cafè.
Aquesta barreja es va afegint a poc a poc als ous batuts sense deixar de batre perquè no es quallin per la calor.
Caramel·litza un motlle o motlles individuals, amb caramel líquid.
Un cop caramel·litzat el motlle, omple amb la crema preparada, tapa amb paper d'alumini, introdueix, a l'olla exprés ràpida i cuina durant 12 minuts.
Passat el temps de cocció prova si queda ben cuinat, punxant amb un escuradents.
Si surt net, ja està llest.
Deixa refredar a la nevera un parell d'hores i al moment de servir treu del motlle.
Per desemmotllar un flam sense que es trenqui ha d'estar molt fred.
Són millors per desemmotllar els motlles d'acer que els de silicona.
Etiquetes:
Postres
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1220 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c