Primerament, engreixem el motlle amb mantega, l'espolsem amb farina i el reservem.
Seguidament, en una cassola fonda posem les salsitxes amb una fulla de llorer, les cobrim amb el vi blanc, i les deixem coure a foc baix durant dotze minuts, i un cop cuites, les escorrem i les reservem.
A continuació pelem les patates, les tallem en trossos grans i les posem a coure amb aigua i sal fins que estiguin ben toves, i tot seguit les passem per la premsadora, i les posem en un cassó gran on acabarem de fer el puré de patates.
Seguidament, hi afegim: un raig de nata líquida, una mica de mantega, un polsim de nou moscada, i ho anem remenant amb el batedor de varetes a foc baix, fins que tenim un puré de patates ben lligat, i el deixem refredar.
Tot seguit, amb la mànega pastissera plena de puré, fem una capa de dos dits, i l'anem aixafant amb l'espàtula rodona, i tot seguit, repartim les salsitxes pel damunt del puré, acabem d'omplir el motlle amb el puré restant, i amb una forquilla fem unes ratlles per tota la superfície del pastis, ho pintem amb un pinzell amb els ous batuts, ho espolsem amb formatge ratllat, hi afegim quatre nous de mantega, i ho gratinem a 180º, fins que el formatge ja és ben daurat.
Retirem el pastis del forn, deixem que refredi, resseguim tot el voltant del pastis amb un ganivet de tallar pernil, el desemmotllem, el posem damunt la safata de porcellana rodona, i ja el podrem servir a taula.
Amic Josué, si vas a les meves receptes, podràs veure la meva recepta del pastis de formatge fresc, qua també et pot ser...
Amic Joan, a la salsa Estrogonof, hi pots afegir una copa de vodka i flamejar-ho abans de posar els altres ingredients. Rep...
Amiga Susi, si et costa trobar la gelatina de poma, també pots posar un grapat de sucre amb un raig d'aigua en un cassó...
Amiga Mayte, si vas a les meves receptes podràs veure la meva recepta del meu fuagràs casolà, que és una altre manera de...
Amiga Lourdes, quan fem les múrgoles, les hem de fer bullir un bona estona ja que és un bolet que pot resultar una mica...