Tortell de l'Epifania

Categoria:
Recepta per
Origen: SuĂŻssa
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: ***** 5/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 500 grams de farina
  • 3 cullerades de sucre
  • 1/2 cub de llevat (uns 20 g),
  • 60 grams de mantega, en trossos suaus
  • 1 llimona sense tractar, nomĂŠs 1/2 pela ratllada
  • 4 cullerades de sultanes
  • 3 dl de llet, tèbia
  • 1 ou, batut
  • 1 cullerada de sucre o ametlles filetejades
  • Rei o 1 fava / gra de cafè

8 racions

ElaboraciĂł

Posa la farina, la sal, el sucre i el llevat desmenugat en un recipient i barreja.
Afegeix la mantega, la llimona, les sultanes, i la llet.
Pasta durant uns 10 minuts fins a obtenir una massa suau.
Cobreix la massa a temperatura ambient durant dues hores fins que hi hagi augmentat al doble, de la massa.
Fes vuit boles de massa de la mateixa mida i una bola gran per al mig.
No oblides amagar un rei o una fava al pastĂ­s.
Col¡loca ordenament en forma de flor, les boles de massa en una safata de forn, deixa que la massa pugi novament durant uns 30 minuts.
Pinzella el pastĂ­s amb ou.
Escampa per sobre ametlles filetejades.

CocciĂł:

Enforna a la meitat inferior del forn preescalfat a 180 graus.
Cuina aproximadament durant 30 minuts.
Retira i refreda sobre una graella.

Notes

Aquesta recepta ĂŠs el tortell de reis de SuĂŻssa, que el gaudiran els nens i tambĂŠ els grans, aquest diumenge proper. En una de les boles va el rei amagat.


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Tortell de l'Epifania

Enllaça aquesta recepta:

898 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!