Tortell dels mags d'orient

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Alta

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 1/2 kg de farina,
  • 300 g de mantega,
  • 100 g d'ametlla mĂČlta,
  • 1 ou, sal,
  • 1 faba seca i unanfigura del Mac.
  • Per el farcit 200g de massapĂ , crema o nata.

4 racions

ElaboraciĂł

El dia abans s'ha d'elaborar la massa -també pot ser congelada-. Per a fer-ho es tamisa la farina sobre la taula donant-li forma de volcà; al centre es tira un quart de litre d'aigua, una mica de sal i 75 grams de mantega lleugerament estovada; la massa es treballa, es modela una bola i es deixa reposar durant una hora en un lloc fresc.
DesprĂ©s del repĂČs, s'estĂ©n la massa en forma de cercle amb un gruix de dos centĂ­metres; a sobre, es posa la resta de la mantega, es doblega en quatre parts, s'estĂ©n en forma de rectangle i es deixa reposar en un lloc fresc durant 20 minuts; desprĂ©s, s'estĂ©n en l'altre sentit i es deixa reposar de nou; finalment, es modela una bola, es fica en una bossa de plĂ stic i s'introdueix a la nevera.
En el moment de preparar el tortell, s'afegeixen a la massa les ametlles mĂČltes i es treballa aixafant amb el corrĂł fins a acabar modelant una rosca d'uns vuit mil·lĂ­metres de gruix; desprĂ©s, se li donen uns petits talls a les vores i s'introdueix el farcit i les sorpreses. Col·locarem les fruites confitades al gust. Es col·loca el tortell en una safata de forn humitejada, es pinta amb ou batut i s'enforna a temperatura mitjana durant 20 minuts o fins que adquireixi color daurat.

1h

Notes


Etiquetes: NingĂș ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Tortell dels mags d'orient

Enllaça aquesta recepta:

343 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!