Pastis d'arboces (cireres d'arboç)

Categoria:
Tipus de plat:
Dificultat: Fàcil

Valoració: **** 4/5 (3 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 250 g de mantega a temperatura ambient
  • 250 g de farina amb llevat incorporat
  • 250g de sucre
  • 4 ous grans
  • 50g d'ametlla picada
  • La ratlladura d'una llimona

Xarrup de llimona:

  • El suc d'una llimona
  • 2 cullerades grans de sucre llustre

Melmelada d'arboces:

  • 250g d'arboces
  • 150g de sucre

Elaboració

1. Escalfem el forn a 170ºC. Batem la mantega i el sucre amb una cullera de fusta o amb una amassadora elèctrica. S'ha de formar una massa esponjosa. Hi afegim els ous, un per un i, finalment, hi afegim la farina. Batem a velocitat lenta perquè s'integrin tots els ingredients. A continuació, amb una cullera, hi barregem la pell de llimona i les ametlles picades. Dividim la mescla en tres parts i enfornem els bescuits per separat. També ho podem fer tot en un motlle gran i després tallem el pastís en tres parts iguals. Per fer això, el pastís ha d'estar ben fred. Podeu guardar-lo a la nevera o al congelador i fer-ho el dia següent, així no es desfarà la molla.
2. Per fer la melmelada posem a coure a foc lent les arboces i el sucre fins que quedi una pasta ben consistent. Veureu que poc a poc fa agafant textura. Deixem refredar i reservem.
3. Per fer el xarrup, posem a bullir a foc lent el suc de llimona amb el sucre fins que assoleixi una textura cremosa. Deixem refredar i reservem.
4. Muntem el pastís. Untem per sota dues capes del pastís amb el xarrup de llimona (no s'ha de banyar) i, per sobre, la melmelada ben escampada que es pugui veure pels costats quan estigui finalitzat. La darrera capa no portarà melmelada ni xarrup però sí unes arboces i sucre llustre per decorar.
5. Es pot servir amb una mica de nata fresca muntada o una bola de gelat de vainilla.


Etiquetes: Ningú ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Pastis d'arboces (cireres d'arboç)

Enllaça aquesta recepta:

255 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!