Timbal d'arròs amb ou escalfat i espàrrecs verds
Categoria:
Arrossos i pastes

Ingredients
Per el timbal d'arròs:
- 320 g d'arròs
- 150 g d'espàrrecs verds prims
- 2 tomàquets madurs
- Sal
- Oli d'oliva
- Cibulet
Per l'ou escalfat:
- 4 ous
- 2 litres d’aigua
- Un raig de vinagre de vi blanc
- Sal
4 racions
Elaboració
De l'arròs:
En una paella hi posem una mica d'oli i saltem els espàrrecs tallats a trossos uns 8 minuts. Els reservem.
A la mateixa paella hi tirem els tomàquets ratllats. Hiposem una mica de sal. Ho deixem coure uns 10 - 15 minuts.
Mentre en una olla hi posem aigua i sal i quan bull hi tirem l'arròs. Ho deixem coure uns 15 - 20 minuts en funció del grau de cocció que ens agrada de l'arròs.
Escorrem l'arròs i el tirem en un bol. El barregem amb el tomàquet fregit colat amb un colador xinès.
Pasem a fer els ous escalfats.
De l'ou escalfat:
Posem l’aigua a bullir en un cassó. Hi afagim el vinagre i uma mica de sal. Quan arranque el bull, agafem una cullera i remenem l’aigua formant un remolí.
Anem cascant els ous i ficant-los d’un en un ràpidament ja que el remolí és el que farà que cada ou conservi la seva forma.
Ho deixem coure durant aproximadament 4 minuts.
Amb molta cura, traiem els ous del cassó amb una escumadora.
Per acabar el plat:
Agafem un motlle i el posem en el plat, l'omplim amb l'arròs amb tomàquet i també els trossos d'espàrrecs que hem reservat. Desemmotllem i a sobre hi posem l'ou escalfat. A l'entorn del plat hi posem algun tros d'espàrrec. Hi tirem cibulet picat per sobre.
Fem el mateix amb els altres 3 plats. Ja podem servir elplat.
35min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1111 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies