Jambalaya de pollastre, salsitxes i bacallà

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Estats Units (EUA) → Louisiana
Dieta: kosher
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 350 grams d'arròs llarg
  • Mig pit de pollastre
  • 2 salsitxes de vedella
  • 250 grams de bacallà dessalat
  • 1 ceba
  • 1 pebrot morro de bou verd
  • 2 tiges d'api
  • Mitja llauna de tomàquet triturat
  • 2 o 3 tomàquets
  • 3 o 4 tiges de ceba tendra
  • Brou de pollastre
  • Brou de peix
  • Sal (opcional)
  • Espècies al gust (pebre vermell picant, pebre negre, caiena i all mòlts, orenga, farigola i llorer)

4 racions

Elaboració

1. Comencem sofregint en una cassola la "Santíssima Trinitat" cajun i criolla: una ceba, unes tiges d'api i un pebrot morro de bou verd. No hi posem sal perquè el bacallà i d'altres ingredients ja tenen sal, però la podriem afegir després si fos necessari.
2. Un cop fet el sofregit afegim el pit de pollastre, les salsitxes i el bacallà dessalat (si el comprem salat el tindrem de dessalar com unes 24-48 hores) trossejats. Ho daurem uns minuts.
3. Afegim les espècies i poc després mitja llauna de tomàquet natural triturat (que anirà donant un color vermell profund al guisat).
4. Incorporem l'arròs, dos o tres tomàquets pelats i trossejats i tres o quatre tiges de ceba tendra, i refoguem uns minuts.
5. Cobrim amb el brou de pollastre i el brou de peix (2,5 mesures de brou per mesura d'arròs) i deixem coure uns 20 minuts.

Notes

La recepta original seria amb xoriços criolls de porc en lloc de salsitxes de vedella i gambons en lloc de bacallà, però jo he substituit aquests ingredients per fer una recepta "kosher".


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

392 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!