
Cigrons cuits a casa, a la meva manera
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Quatre litres d'aigua mineral
- 300 grams de cigrons de bona qualitat
- Bicarbonat
- Sal
- Un tros de branca d'api
- Una ceba mitjana pelada
- Una fulla de llorer
- Una pastanaga pelada de mida mitjana
4 racions
Utensilis
Una olla de mida mitjana
Una escorredora
Un atuell de plàstic amb tapa
Un bol de vidre gran
Elaboració
La nit abans de coure els cigrons, posem dos litres d'aigua mineral i una cullera de les de postre amb bicarbonat, i posem els cigrons a remullar durant tota la nit.
En el moment de coure els cigrons en una olla mitjana, posem dos litres d'aigua mineral, la fulla de llorer, la ceba pelada, la pastanaga tallada en tres trossos, el tros de branca d'api,i fem que arrenqui a bullir amb el foc mitjà, i tot seguit quan ja bull, hi afegim els cigrons escorreguts, i amb l'olla tapada, deixem que vagin coent-se fins que els cigrons estiguin cuits al nostre gust, corregim de sal, i ja els tenim llestos per fer el plat que vulguem, o fins i tot els podem guardar en un atuell amb tapa a la nevera.
1h 10min
Notes
Si quan feu aquesta recepta no us agrada trobar les verdures barrejades amb els cigrons, podeu posar les verdures dintre d'una bossa de malla, i la lligueu a una nansa de l'olla.
Etiquetes:
Cigrons cuits a casa
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1005 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.