Cigrons cuits a casa, a la meva manera

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre litres d'aigua mineral
  • 300 grams de cigrons de bona qualitat
  • Bicarbonat
  • Sal
  • Un tros de branca d'api
  • Una ceba mitjana pelada
  • Una fulla de llorer
  • Una pastanaga pelada de mida mitjana

4 racions

Utensilis

Una olla de mida mitjana
Una escorredora
Un atuell de plàstic amb tapa
Un bol de vidre gran

Elaboració

La nit abans de coure els cigrons, posem dos litres d'aigua mineral i una cullera de les de postre amb bicarbonat, i posem els cigrons a remullar durant tota la nit.
En el moment de coure els cigrons en una olla mitjana, posem dos litres d'aigua mineral, la fulla de llorer, la ceba pelada, la pastanaga tallada en tres trossos, el tros de branca d'api,i fem que arrenqui a bullir amb el foc mitjà, i tot seguit quan ja bull, hi afegim els cigrons escorreguts, i amb l'olla tapada, deixem que vagin coent-se fins que els cigrons estiguin cuits al nostre gust, corregim de sal, i ja els tenim llestos per fer el plat que vulguem, o fins i tot els podem guardar en un atuell amb tapa a la nevera.

1h 10min

Notes

Si quan feu aquesta recepta no us agrada trobar les verdures barrejades amb els cigrons, podeu posar les verdures dintre d'una bossa de malla, i la lligueu a una nansa de l'olla.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

582 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amb aquests cigrons podem fer diversos plats de la nostra cuina com per exemple: un empedrat amb bacallà, hummus, saltats amb cansalada, o afegir-los en molts plats de potatge per exemple.
A part, el brou de la cocció un cop colat, ens pot servir per reforçar alguns guisats.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!