Amanida tèbia de perles de meló amb gules i llagostins, amb vinagreta de taronja amb pastanaga i caviar

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vinagreta de taronja amb pastanaga i caviar (Veure)
  • Dotze boles de meló
  • Tres llagostins de mida gran
  • Pastanaga ratllada en juliana
  • Una capsa de gules de cent grams (aproximadament)
  • Dos alls laminats
  • Un bitxo petit
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Julivert picolat

1 racions

Utensilis

Un cassó mitja
Un estri per buidar fruites
Dos bols de vidre mitja
Una paella mitjana
Un robot manual de la casa Moulinex per fer la juliana de pastanaga
Una cullera de fusta

Elaboració

Primerament, seguit, farem la vinagreta de taronja amb pastanaga i caviar, com explico a la meva recepta, però aquesta vegada no hi posarem el caviar, i un cop feta, la reservarem.
Tot seguit, amb el robot manual farem la juliana amb una pastanaga pelada i tallada a trossos regulars i farem servir la meitat per la vinagreta, i l'altre meitat per la guarnició.
A part, pelem els llagostins, i els escaldem en un cassó amb aigua i sal durant cinc minuts, i tot seguit els refredem en un bol amb aigua i glaçons, els tallem a lo llarg fins a la meitat, i els reservem.
A continuació, amb un estri per fer boles, fem dotze boles de meló, i les reservem.
Tot seguit, en una paella mitjana amb un raig d'oli d'oliva, sofregim dos alls laminats juntament amb un bitxo petit i quan els alls comencen a estar daurats, hi afegim les gules amb un pessic de sal, les remenem amb la cullera de fusta durant cinc minuts, i tot seguit les posem damunt la planxa calenta.
En el moment de presentar, fem un cercle amb les boles de meló al voltant d'un plat gran de porcellana, i a sota de les boles de meló, fem un altre cercle amb les gules, i en el centre del plat fem un niu amb la juliana de pastanaga i al voltant hi posem els tres llagostins en forma de triangle espolsats amb julivert.
Per acabar el plat, reguem tota l'amanida amb la vinagreta de taronja i pastanaga, i ja ho podrem servir a taula.

1h

Notes

Aquesta amanida és per a un comensal, però farem tantes amanides com persones seguin a taula.
Si no us agrada el meló, també podeu fer aquesta amanida amb boles de síndria.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

197 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!