Pollastre a la cervesa amb bolets i carxofes

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 contracuixes de pollastre sense pell, netes de greix i tallades en dos
  • 4 carxofes
  • 250 grams de bolets variats
  • Mig porro
  • 1 pastanaga mitjana
  • 1 ceba mitjana
  • Mig pebrot verd
  • 1 gra d'all
  • 1 llauna de cervesa (torrada que és menys intensa que la negra)
  • 1 got de brou de pollastre o aigua
  • 3 cullerades soperes de vinagre de Xerès
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva
  • 1 culleradeta de maizena (opcional)

4 racions

Elaboració

1. Piquem finament la pastanaga, el porro, l'all, el pebrot i la ceba. Hi tirem una mica de sal i sofregim durant uns 5 minuts fins que pràcticament desaparegui en la cocció.
2. Salpebrem el pollastre i el tirem amb les verdures perquè es dauri tot junt durant uns 10 minuts a foc mig. Treiem l'oli sobrant perquè quedi sense greix.
3. Tirem la cervesa i el got de brou de pollastre o aigua i coem durant 10 minuts a foc mig-alt.
4. Mentre es va fent el pollastre, netegem les carxofes fins a deixar les fulles tendres de l'interior, les tallem en quatre trossos i les posem en aigua amb julivert fresc per a evitar l'oxidació.
5. Saltem els bolets en una paella amb oli d'oliva i una polsada de sal. Esperem a que deixin anar una mica el suc i ja estaràn llestos per a tirar-los al pollastre.
6. Incorporem al guisat de pollastre les carxofes i els bolets. Posem les dues o tres cullerades de vinagre i deixem que cogui tot junt a foc mig fins que les carxofes estiguin tendres (la cocció durarà uns 20-25 minuts més o menys).
La salsa quedarà una mica espessa perquè les verdures excepte la pastanaga s'hauran desfet amb la cocció. No obstant, si la salsa queda molt clara, podem dissoldre una culleradeta de maizena en una mica d'aigua freda i tirar-la al guisat perquè espessi.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

295 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!