Esmorzar de patates confitades amb ous trencats

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Patates per a una persona (si són mitjanes o petites millor)
  • 2 ous
  • Un quart de pastanaga
  • 1 gra d'all
  • Oli d'oliva
  • Sal, pebre i pebre vermell

1 racions

Elaboració

1. Posem oli a escalfar en una paella i pelem i tallem les patates a bocins.
Tirem les patates i les fregim, primer amb un cop fort de foc i després a foc mig-baix per a confitar-les.
2. Quan vejem que estiguin gairebé fetes, els hi afegim un trosset de pastanaga i un gra d'all trossejats no massa petits.
Deixem fregir fins que la pastanaga estigui toba i l'all fregidet.
3. Retirem de la paella i emplatem. Assaonem amb sal, pebre i pebre vermell al gust.
4. De seguida fem els ous ferrats i un cop fets els posem damunt les patates.
Amb un ganivet els trenquem (tallem a trossos tot repartint-los), els hi afegim una polsadeta de sal (si tenim en compte no massa sodi no) i servim.
5. Acompanyem el plat amb unes llesquetes de pa amb tomàquet, sal i oli amb una llonza de formatge per a desfer al damunt, escalfades al microones per a desfer el formatge i, opcionalment, un got de vi negre.
Finalment podem acabar l'esmorzar amb un bon cafè com ens agradi.

Notes

Jo també he fregit uns palets de pa abans de treure les patates de la paella per a donar-l'hi un toc cruixent.
L'all té moltes propietats saludables (així com el vi negre), i la pastanaga és una hortalissa que no hem de descuidar.
Si no som de bon menjar podem treure ingredients és clar, però aquest plat és un bon esmorzar de forquilla i ganivet per a qualsevol dia.


Etiquetes:           Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

224 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!