Panadons d'espinacs
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Dieta: vegetariana
Estació: hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg d'espinacs frescos
- 200 g de farina
- 1 sobret de llevat químic
- Panses
- Pinyons
- 1 gra d'all gros tallat el més petit possible
- Aigua
- Oli d'oliva verge extra de les Garrigues
- Sal
- 1 ou (per untar, opcional)
6 racions
Elaboració
1. Rentar bé els espinacs i escaldar-os en un olla amb aigua bullint i sal.
2. Escórrer-los molt bé i que quedin eixuts. Deixar-los refredar.
3. En un bol abocar la farina, un pessic de sal i el llevat. Afegir-hi aigua molt poc a poc i anar rementant-ho amb una cullera. Vigilar de no tirar massa aigua perquè ho haurem de corregir amb més farina (i no acabaríem mai!).
4. Quan hagi quedan tot ben incorporat, agafar la massa -ha de quedar com de goma- amb les mans i amassar-la al marbre sucat amb farina. Uns 8-10 minuts.
5. Fer-ne 6 boles de la matexa mida.
6. Amb un corró, anem aplanant cada bola el màxim possible, que quedi una massa ben fina per a cada panadó i de forma rodona. És molt útil que el corró i el marbre tinguin prouta farina perquè no se'ns hi enganxi la massa. Escalfar el forn a 200º.
7. Posar una porció de la mida d'una mandarina grossa d'espinacs a cada porció de massa estirada. Afegir-hi una mica d'all trinxat, panses, pinyons i un raig petit d'oli d'oliva.
8. Tancar el panadó en forma de mitja lluna i plegar les vores amb petits pessics.
9. Es poden untar amb ou batut i un pinzell. Queden molt bé també amb un raig d'oli i sucre per fora, així els he fet jo.
10. Coure a 180/200º uns 20 minuts o fins que vegeu que són daurats.
1h
Notes
És molt divertit preparar-los amb nens, que posin el farcit, les panses o els pinyons...
Es poden fer amb qualsevol farcit: carabassa, poma...
Etiquetes:
Espinacs
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6484 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hahaha, diveryida l'anècdota del llevat! Provaré de fer-ne, gràcies!!!
M'encanten! I m'ha agradat molt la contextualització històrica i la ressenya que es mereix el llengüet (així en diem a...
Que bona i que senzilla, a casa ens encanta! Ja la provaré de fer, merci!
Has vist que venen la carn de la nyora en pols? És molt còmode utilitzar-la. No sé si té la mateixa qualitat o el mateix...
Boníssim! A casa de tota la vida per Sant Esteve, canalons i Sarsuela!