Timbal d'arròs Casimir

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Arròs:

  • 250 grams d'arròs de gra llarg (Basmati)
  • Sal

Carn:

  • 400 grams de vedella en rodanxes
  • Mantega clarificada
  • 1 ceba, picada
  • 2 cullerades de farina
  • 2 cullerades de curri en pols
  • 3 dl de brou
  • 1 dl de nata
  • 200 grams de pebrots vermells, tallats a tires
  • 250 g de pinya fresca o pinya en conserva, tallada a trossos
  • 2 plàtans petits, tallats a trossos
  • 2 cullerades de cireres en almívar
  • Sal i pebre.

Guarniment:

  • 2 cullerades de panses de Corint
  • Unes fulles de julivert

4 racions

Elaboració

Prepara l'arròs segons el mètode d'inflor indicat pel fabricant.
Porta l'arròs a ebullició amb una vegada i mitja d'aigua i una mica de sal.
Redueix el foc i deixa que l'arròs es cuini amb la tapa fins que absorbí l'aigua i l'arròs estigui cuit (aproximadament 10 minuts).
Amaneix la carn amb sal, pebre i farina, salta en la mantega fins que la carn prengui un bonic color daurat.
Fregeix la carn tallada a tires petites en diverses vegades.
Aparta del foc i mantén en un lloc calent.
En la mateixa paella fregeix la ceba picada, en una petita quantitat de mantega, on hi havia la carn.
Espolsa amb el curri i barreja bé.
Agrega la crema i el brou.
Cobreix i cou a foc lent fins que la salsa espessí al teu gust.
Blanqueja, les tires de pebre vermell en aigua bullen durant un minut.
Afegeix a la salsa, la carn reservada, les tires de pebrot, els trossos de fruita i barreja bé el conjunt.
Assaona amb sal i pebre si cal.
Disposa l'arròs en un plat en forma d'anell.
Disposa en el centre la barreja de Casimir, i adorna per sobre amb les panses de Corint i julivert picat ben fi.
També pots utilitzar carn de pollastre, o carn de porc en lloc de vedella.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

222 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!