Suquet de peix a l'estil de Cadaqués

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 3 o 4 patates
  • 2 o 3 talls de rap
  • 1 escórpora neta d'espines tallada a rodanxes o filets (ens donen el cap i les espines pel fumet)
  • 2 escamarlans
  • 4 alls
  • 2 tomàquets madurs ratllat
  • Oli d'oliva
  • Sal

Pel fumet :

  • El cap i espina de l'escórpora
  • 150 g de galeres
  • Un parell de crancs
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga tallada a rodanxes
  • 1 porro tallat a rodanxes
  • 1 branca d’api sense les fulles tallada a rodanxes
  • 1 gra d’all
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Un polsim de pebre vermell
  • Un polsim de pebre blanc
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de julivert
  • 1 branqueta de farigola
  • Aigua

Per la picada:

  • 3 alls
  • Pa torrat
  • Un grapat de pinyons
  • 4 o 5 ametlles
  • Una mica de julivert fresc
  • Sal
  • Oli d'oliva verge

2 racions

Elaboració

Del fumet:

Netegem i trossegem les verdures/hortalisses a trossos. Pelem l'all.
En una olla amb un raig d’oli d’oliva, saltem les verdures/hortalisses durant 5 minuts.
Hi afegim el cap i espines de l'escórpora, les galeres, els crancs, les herbes i les espècies. Ho saltem uns 3 o 4 minuts i hi aboquem l'aigua.
Quan arrenqui el bull, escumem per treure les impureses que hagin aflorat a la superfície.
Coem a foc lent i l'olla tapada durant 25 minuts. Si segueix apareixent escuma a la superfície, la retirem.
Ho passem pel colador xinès.

Per coure el peix i marisc amb les patates:

En una cassola amb una mica d'oli, sofregim els alls i els tomàquets ratllats.
Pelem les patates, les rentem i les esqueixem.
Afegim a la cassola les patates esqueixades i anem afegint fumet.
Passats uns 5 minuts, hi posem el rap i els talls d'escórpora.
Preparem una bona picada d'alls, pa torrat, pinyons, ametlles i julivert.
Tirem la picada a la cassola.
Finalment, hi afegim els escamarlans i ho deixem 10 minuts fent xup xup a foc molt baix.
Ja es pot servir el suquet.

1h

Notes

si comprem el fumet fet, el temps es redueix a la meitat.


Recepta de cuina de Suquet de peix a l'estil de Cadaqués

Suquet de peix a l'estil de Cadaqués.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

336 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!