Bledes estofades amb mongetes del ganxet, cansalada viada i orella de porc

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de bledes
  • Una orella de porc de mida gran
  • Quatre talls de cansalada viada
  • 300 grams de mongetes del ganxet cuites
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Brou de pollastre [Veure recepta]
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Una ceba picada
  • Tres alls laminats
  • Dues fulles de llorer
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Vi blanc

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Un bufador
Una escorredora
Una cullera de fusta
Un cassó gran
Una paella gran

Elaboració

Primerament, socarrimem l'orella de porc amb el bufador, i la posem en un cassó amb: aigua, un pessic de sal, un grapat de grans de pebre negre, una branca d'api, una fulla de llorer, i mitja ceba pelada, i deixem que cogui a foc mitja fins que ja estigui ben tendra, i la deixem refredar. Un cop freda, la tallem a trossos menuts, i la reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva fregim la cansalada viada tallada a trossos menuts, i quan ja està ben fregida la reservem.
A continuació, netegem les bledes, les tallem a trossos regulars, i les bullim amb aigua i un grapat de sal, fins que estiguin cuites, i tot seguit les escorrem i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picada, els alls laminats i una fulla de llorer, i quan tot plegat ja és ben fregit, hi afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc, i deixem que redueixi. Seguidament, hi afegim dos cullerots de brou de pollastre, deixem que arrenqui el bull durant dotze minuts, i tot seguit hi afegirem: les blesdes, l'orella de porc i la cansalada viada tallada a trossos menuts, ho remenem amb la cullera de fusta, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que ho tinguem cuit al nostre gust.
Apaguem el foc, deixem que reposi cinc minuts, i tot seguit ja ho podem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1899 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juliol:

Suquet de rap i gambes
Suquet de rap i gambes
Peixos i mariscos
Barca de meló amb pernil
Barca de meló amb pernil
Amanides i plats freds Amanida
Maduixots al vi negre
Maduixots al vi negre
Postres i dolços
Lasanya de fruites del bosc
Lasanya de fruites del bosc
Postres i dolços
Albergínies a la parmiggiana
Albergínies a la parmiggiana
Llegums i verdures Lasanya

Veure receptes de juliol i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: