Flam de cava

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una ampolla de cava brut natura
  • 150 grams de mel
  • Una pell de llimona
  • Una pell de taronja
  • Una branca de canyella
  • Caramel líquid
  • Sis ous

6 racions

Utensilis

Una safata fonda pel forn
Sis flameres de mida mitjana
Un cassó gran
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament agafem les flameres, repartim el caramel en el fons i les reservem.
Seguidament, en un cassó gran posem: l'ampolla de cava, la pell de taronja, la pell de llimona, la canyella i la mel, i deixem que arrenqui el bull a foc mitjà, i tot seguit ho deixem refredar.
A continuació, afegim els ous i amb el batedor de varetes ho batem, i retirem les pells i la canyella, i omplim les flameres fins a dalt del tot, i les posem a la safata fonda amb un full de paper de diari en el fons, tot seguit omplim la safata amb aigua freda fins a la meitat de les flameres, ho posem en el forn a 180º, durant quaranta minuts, passat aquest temps els retirem del forn, i deixem que refredin i els posem a la nevera, fins el moment de servir-los a taula.

1h 30min

Notes

Si trobeu que la barreja del cava un cop bullida no és prou dolça, podeu afegir-hi una mica de sucre.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

293 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Vull aprofitar aquesta recepta per felicitar a totes les Joanes i tots els Joans de receptes.cat, en especial en Joan Cormines.
Que tingueu una bona revetlla i un feliç Sant Joan.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!