Nius de patates a lo pobre i farsa de botifarra negra gratinats amb beixamel, i cruixent de verdures

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Patates a lo pobre [Veure recepta]
  • Farsa de botifarra negra [Veure recepta]
  • Cruixent de verdures [Veure recepta]
  • Beixamel [Veure recepta]
  • Formatge ratllat
  • Mantega

4 racions

Utensilis

Una placa de forn amb un paper sulfurat
Quatre motlles rodons per fer els nius
Una mà de morter
Una mànega pastissera sense broc
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una safata fonda pel forn
Una espàtula metàl·lica plana
Una safata plana amb un paper de cuina

Elaboració

Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop fetes les reservem dintre del forn apagat.
A part, fem el cruixent de verdures com explico a la meva recepta, i un cop fet el reservem.
Seguidament, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Tot seguit, fem la farsa de botifarra, i un cop feta la reservem.
A continuació, agafem la placa de forn, posem un full de paper sulfurat al damunt, i tot seguit col·loquem els quatre motlles, en el fons fem una capa de patates, seguidament amb la mànega plena de farsa de botifarra, fem una capa de mig dit, acabem amb una capa de patates,
(per omplir els motlles, fem servir una mà de morter posada al revés perquè aixi queden més compactes)tot seguit, desemmotllem els quatre motlles, els cobrim amb beixamel, espolsem una mica de formatge ratllat per sobre, hi afegim al damunt una nou de mantega, i els posem en el forn a 180º, a gratinar fins que el formatge estigui daurat.
Per acabar el plat, amb molta cura agafem els nius amb l'espàtula plana i els posem cadascun en el centre del seu plat, i al voltant del niu, repartim una mica del cruixent de verdures, i ja els tindrem llestos per servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

601 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: