Petxines de pelegrí farcides amb secret de porc, tòfona i gírgoles, gratinades
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Guisat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 300 grams de secret de porc
- Un tall de cansalada de panxeta
- Una tòfona petita
- 200 grams de gírgoles
- Sofregit de tomàquet
- Beixamel
- Mitja ceba picada
- Un all ratllat
- Oli d'oliva
- Sal
- Formatge ratllat
- Mantega
- Vi blanc
6 racions
Utensilis
Sis closques de petxina de pelegrí, buides i netes
Una paella gran
Una paella mitjana
Un cassó gran
Un cassó petit
Un pinzell
Un batedor de varetes
Una cullera de fusta
Un ratllador petit
Una placa pel forn amb paper sulfurat
Elaboració
Quan anem a comprar el secret de porc, demanem que ens el passin per la trinxadora juntament amb un tall de cansalada sense la cotna, i ho reservem.
Seguidament, en una paella amb oli d'oliva, posem a fregir la ceba i l'all ratllat, i quan ja estan mig fregits, i afegim la carn, les gírgoles picades a ganivet, mig cullerot de tomàquet, mig got de vi blanc ho coem a foc baix, i tot seguit hi afegim un cullerot de beixamel feta com explico a la meva recepta, hi afegim la tòfona ratllada, ho remenem tot amb la cullera de fusta, i ja ho podrem retirar perquè reposi una mica abans d'omplir les petxines.
Seguidament, agafem les closques de les petxines, les untem amb la mantega fent servir un pinzell, i les posem a la safata de forn, amb un paper sulfurat.
Amb una cullera sopera, anem omplint les petxines amb la farsa, i un cop plenes hi afegim formatge ratllat i dos nous de mantega en cadascuna de les petxines, i les posem en el forn a 180º, fins que veiem que ja són ben daurades, i ja les podrem servir a taula.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
621 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.