Jarret de vedella

Categoria:
Típica de: Catalunya
Dificultat: Alta

Ingredients

  • Un jarret sencer de vedella de llet, de la part del darrera.
  • Una cabeça d'alls.
  • Cebes.
  • Oli i mantega.
  • Una branqueta de farigola.
  • 1/2 litre de vi negre.
  • Dues pastanagues.
  • Dos porros.
  • 1/2 fulleta de llorer.
  • Una culleradeta tamany cafè de pebre negre.
  • 1/4 de peu de vedella.
  • Sal i pebre acabat de moldre.

Elaboració

Marinar el jarret amb sal durant tres hores, deixant-lo completament cobert. Retirar-lo de la sal, i rentar-lo.
Cosir la peça i daurar en una paella, amb oli i mantega, si és possible dins d'una cassola gran, i que es pugui tapar.
Un cop el jarret ha pres color, afegir el peu de vedella, les cebes pelades, la cabeça d'alls partida per la meitad, les pastanagues trossejades i pelades prèviment, i els porros trossejats. Fer-ho suar, i mullar amb el vi negre, deixar reduir a una quarta part i mullar amb aigua sense cobrir la carn.
Afegir les herbes, el pebre i tapar.
Introduir en el forn a 80º durant quatre o cinc hores.
Acabada la cocció, retirar del recipient i passar el jarret a una safata, assecar-lo i daurar-lo en una paella antiadherent.
Colar els sucs del recipient on hem cuit el jarret, i desgreixar-ho. Deixar reduir, i lligar amb mantega. Rectificar de sal i pebre.
Posar el jarret en una safata pel forn, i poseu-lo a 180º quinze minuts. Ha de formar una mena de crosta que podem banyar amb salsa reduïda diverses vegades. Amb la temperatura del forn, , es farà una capa brillant i cruixent sobre la carn.
Acompanyarem el jarret amb una amanida o simplement, amb patates fregides.

Notes

Presentar el jarret sencer a la taula, i trinxar.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5006 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Teresa Vives Mariné diu:
Aquesta recepta, ha estat copiada del blog del mateix cuiner, Santi Santamaria.
L'he editat per a fer un petit homenatge a aquest rei dels fogons, recentment traspassat a l'edat de 53 anys,i que hem tingut la sort de tenir-lo entre nosaltres al restaurant Can Fabes. de Sant Celoni, amb SET estrelles Michelin.
Una llàstima que ens hagi deixat tant prematurament.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: