"Raclette" de formatge de l'avi Marcel

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Inexperts

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de formatge especial per "raclette" (ho trobarem als supermercats especialitzats).
  • Torradetes de pa normal o integral grosses.
  • 250 grams de "beicon" primet.
  • Dos paquets de xoricets vermells petits.
  • Dos paquets de "Frankfurt" també petitons.
  • Podem posar-hi també el que ens vingui de gust, per fer a la planxa, incorporada també a aquest estri.

6 racions

Utensilis

Aparell especial per a fer "raclette" de formatge.
Paelletes individuals per a fondre'l. (Una per cada comensal)
Pales de fusta, petites i quadrades per arrastrar el formatge al pa.També una per cada comensal.
Punxons per fer la vianda a la brasa.

Elaboració

Posarem l'aparell per a fer la "raclette" al mig de la taula, i pels voltants, hi posarem els plats amb tots els ingredients, per tal que cada comensal agafi el que li vingui de gust.
Posarem a cada persona una "paelleta" i una pala de fusta quadrada per a fondre el formatge, i poder escampar-lo pel pa.

30min

Notes

És un àpat ideal que no necessita cap mena de preparació a la cuina.
Cada comensal menja el que vol i tant com vol, mentre es va fent la xerradeta.
Hi ha "raclettes" que també porten incorporada una planxa per a fer "creppes".
També s'hi poden incorporar hortalisses i verdures, si ens ve de gust.
És una menja que pot ser molt variada, segons els gustos de cadascú.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2783 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!