Rodó de vedella amb llanega blanca

Categoria:
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un rodo de vedella de 1200 grs. aprox.
  • 2 cebes de figueres
  • 2 pastanagues
  • Tomàquets
  • Uns 8 grans d'all
  • 10 ametlles salades
  • Julivet
  • Llanega blanca
  • Oli oliva verge
  • Una copeta de cognac

4 racions

Elaboració

En una caçola tipus rustidera, es posa el tall rodo de vedella salpebrat, amb un tollet
d'oli. A foc fort es va rostin per tots els costats. Quan ja estigui prou rosset,
s'afluixa el foc, i es tira la ceba tallada a la juliana, la pastanaga a rodanxes i el
tomaquet a daus. S'arruixa el tall amb la copa de cognac i es posen els grans d'all.
Deixarem el tall al mínim i l'anirem giran de tant en tant durant 2,5 hores.
Ell treu la seva pròpia aigua i ell mateix s'ho beu. Si cal, afegir una miqueta d`aigua.
El treurem de la caçola i el deixarem refredar. El sofregit que ha quedat a la caçola,
ho pasarem pel colador xinés i ho reservarem.
En una paella posarem les llanegues netes amb oli, all i julivert i les anirem remenant
fins que estigui prou fetes, les reservarem.
Tallarem el tall una vegada estigui fred i el posarem a la mateixa caçola de rostir,
li tirarem les llanegues i el sofregit pel damunt i a part farem una picada amb les
ametlles salades, un granet d'all i julivert. Li posarem una mica del suquet per
remenar-ho bé i ho tirarem pel damunt de la vedella.
Ho deixarem a foc mitjà perque faci el xup-xup, i anirem remenant la caçola perque no
s'engaxi.
Es pot acompanyar amb un bon vi "ull de llebre" i com sempre Bon profit.

Notes

Aquest tall rodó, el podeu preparar el dia abans, i al dia seguent tallar-lo i preparar
tota la resta de igual manera.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2779 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!