Dorada a l'escabetx de taronja
Ingredients
- 1 Dorada de mida mitjana
- 2 Taronges
- 3 Alls
- 2 Fulles de llauré
- Oli d'oliva verge
- Sal i pebre blanc
2 racions
Elaboració
Es neteja la dorada, se li treu l'espina i es fan dos filets. Se'ls hi posa sal i pebre. Es posa oli d'oliva verge en una paella i quan està calent es posen els filets de dorada a fregir. Quan està doradeta es treu i es reserva a part.
Es treu el suc de les dues taronges. Amb la pell d'una taronja, es treu la part blanca i es fan dauets.
En l'oli de fregir les dorades es posen els alls sense pelar i les fulles de llauré. Es deixa que vagi fregint lentament i als cinc minuts se li afageig els dauets de pell de taronja. Quan comencen a dorar-se, se li afageig el suc de les dues taronges. Es deixa que redueixi el suc una quarta part. Se li afageix els dos filets de dorada i es deixa fer-se a foc lent durant uns 10/15 minuts.
Es pot servir calent o tevi.
1h
Notes
Per emplatar: en un plat pla es posa el filet de dorada, una cullarada sopera de dauets de taronja per sobre i dues cullerades de l'escabetx al boltant del filet.
Etiquetes:
Dorada Peix
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1455 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.