Coca de Sant Joan per a celíacs

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per a la massa:

  • 60 g de sucre
  • 2 fruits d'anís estrellat
  • la pell d'una llimona (la part groga)
  • 200 g de llet
  • 50 g de mantega pomada
  • 40 g de llevat de París
  • 1 ou
  • 350 g de farina especial celíacs
  • 1 cullerada (cafè) de sal

Per a la decoració:

  • fruita confitada
  • sucre humitejat amb cafè
  • 50 g de pinyons

12 racions

Elaboració

Posar el sucre i l'anís a velocitat 10 durant uns segons.
Seguidament afegir la pell de llimona i programar durant 30 segons, velocitat 10.
Afegir la llet, la mantega, l'ou i el llevat i programar 1 1/2 minut, temperatura 37º, velocitat 2,5.
Posar la resta d'ingredients, barrejar uns segons a velocitat 6 i programar 3 minuts a velocitat espiga.
Posar la massa damunt el Silpat donant-li la forma desitjada o bé en una plata de forn coberta de paper vegetal.
Decorar la massa amb la fruita i el sucre humit.
Deixar que llevi i posar-la al forna calent a 180º durant uns 25 minuts (programació orientativa, depenent del forn amb què es treballi).

Notes

És molt bona acompanyada amb cava.
Si es vol farcir es pot tallar per la meitat i posar-hi nata, crema, etc.
Aquesta recepta és de la Roser Milà de rosermila.cat qui me l'ha cedit per a poder-la publicar.


Recepta de cuina de Coca de Sant Joan per a celíacs
La coca
per Nani Nolla

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3602 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Nani Nolla diu:
Una salutació a "Memòries d'una cuinera".

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: