El meu romesco
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Vuit tomàquets escalivats (de mida mitjana).
- Dotze grans d'all escalivats
- Dos grans d'all pelats (crus)
- Un brot de julivert
- Un brot de menta fresca
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pa fregit
- Tres pebrots de romesco fregits, o nyores
- Ametlles torrades i pelades
- Pinyons
- Un polsim de xocolata en pols
- Oli de gira-sol
- Vinagre
12 racions
Elaboració
En el forn a 180º, escalivem els tomàquets i els alls pelats.(perquè despres no cal pelar-los).En una paella amb oli, fregim els pebrots o les nyores (sense el peduncle), juntament amb el pa.Un cop fet això, anem posant tots els ingredients en una olla una mica fonda.
Seguidament, anem tirant oli de girasòl, i anem passant la trituradora elèctrica, com si fesim una maionesa.Penseu que el romesco, no accepta més oli que el que ell vol.Si passés que comença a surar oli per sobre, retireu l'oli sobrant, hi afegiu dos ous sencers, i seguiu batent amb la batedora. Us quedarà lligat com si rés no hagues passat, i ja tindreu el romesco llest per servir.
30min
Notes
Aquest, romesco el faig servir per tot: Com a salsa per calçots, per peixos al romesco, per fer la Xatonada, per fer plats de carn, i fins i tot per acompanyar verdures a la planxa.
Etiquetes:
L'enigmàtic món de les salses
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1704 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.