Bunyols de la tia Tomasa (bunyols de Figues)

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Castelló
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de farina
  • 200 grams de sucre
  • Un sobre de llevat Royal
  • Un rovell d'ou
  • Un potet de sucre avaïnillat
  • Un potet de essencia de llimona
  • Un litre de llet sencera
  • Un raig d'oli d'oliva
  • Oli de girasöl
  • 600 grams de figues seques
  • Una copa de cassalla
  • Sucre per espolsar els bunyols un cop fregits

12 racions

Utensilis

Aranya (espatula feta amb fil-ferro)

Elaboració

En un cassó fondo posem : la farina, el sucre, el llevat, el rovell d'ou, el sucre avaïnillat, l'essencia de llimona, un raig d'oli d'oliva i la copa de cassalla. La llet l'anem afegint poc a poc, fins aconsseguir una pasta ni massa clara, ni massa espessa.
A part, agafem les figues, els hi traiem el peduncle i les tallem a trossos regulars. Seguidament, les escaldem amb aigua bullint, les escorrem i les afegim a la barreja, i ho deixem reposar unes dues hores, abans de fer els bunyols.
Pasades les dues hores, posem oli de girasol en una paella fonda, i quan l'oli ës calent, amb l'ajut de dues culleres, anem agafant pasta, i ho fregim. Mentre es fregeixen els anem girant amb l'ajut de la aranya. Quan són rossos, els posem en un paper de cuina, i els espolsem amb sucre.
Si els podem menjar calents, millor.

1h

Notes

Aquests bunyols els vaig aprendre a fer quant tenia 12 anys de la ma de la tia Tomasa, originaria del poble castellonenc de Les Useres. A La Cava, en el delta de l'Ebre, fa uns quants anys aquests bunyols els anomenen Paracotes (per a jotes), i en els mossos que anaven per les cases a cantar les rondalles, (les caramelles), els obsequiaven amb uns bunyols i un traguet de moscatell.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1763 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!