Tortada dos textures, amb melmelada amarga de taronja, pinyons i fil de xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dificultat: Alta
Ingredients
- 1 paquet de pasta trencada (brisa)
- 170 gr. de melmelada de taronja amarga
- 40 gr. de mantega
- 70 gr. de sucre llustre
- 3 ous
- 40 cc. de nata liquida
- 60 cc. de Rom de taronja “Santa Teresa”
- 150 gr. de pols d’ametlla marcona
- Ratlladura de ½ llimona
- 30 gr. de farina de blat
- 10 gr. de farina de blat de moro (maizena)
- 1 sobre de llevat en pols Royal
- 40 gr. de pinyons
- 60 gr. de xocolata de cobertura (per decorar)
- Taronja confitada (per decorar)
- Gelatina de cobertura (per pintar-lo)
- Pols de pell de taronja dessecada
8 racions
Utensilis
1 motllo metàl·lic rodó, d’uns 28 cm de diàmetre i uns 3 d’alçada.
Elaboració
Estendre la pasta i ficar-la amb el paper protector dins el motllo (el paper ha de quedar entre el motllo i la massa. Retallar el paper sobrant. Doblegar cap a dins l’excés de pasta de les vores. Apretar molt be els costats. Punxar la base i posar algun pes a sobre per que no pugi al fornejar. Coure al forn uns 12 minuts a 170º.
Posar en un bol:
Mantega (al punt de “pomada”). Afegir el sucre llustre. Emulsionar bé.
Afegir els ous un a un, sense deixar de remenar.
Incorporar la melmelada, les farines tamisades i el llevat.
Afegir la nata, el rom, la ratlladura de llimona i l’ametlla. Barrejar.
Abocar-ho tot dins la tarta pre-cuita.
Acabar de coure uns 25 minuts a 180º.
Torrar els pinyons.
Escalfar un xic la gelatina de cobertura. Emulsionar-hi una mica de pols de pell de taronja dessecada. Pintar el pastis quan estigui tebi.
Decorar amb els pinyons i la taronja confitada.
Desfer la xocolata de cobertura i amb l’ajut d’una màniga pastissera ben prima o una bossa de plàstic (foradada amb un orifici petit) fer-hi uns fils de xocolata per sobre.
1h
Notes
Recomano un parell d’opcions : un dels dos Vins de Gel, de Gramona: l’elabora’t amb raïm Gewürztraminer o el de Riesling-Muscat (servits a uns 8 o 10º) o per altre banda un bon vi ranci, com per exemple el de la Cooperativa de Falset.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1905 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.