Tortada dos textures, amb melmelada amarga de taronja, pinyons i fil de xocolata

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Alta

Ingredients

  • 1 paquet de pasta trencada (brisa)
  • 170 gr. de melmelada de taronja amarga
  • 40 gr. de mantega
  • 70 gr. de sucre llustre
  • 3 ous
  • 40 cc. de nata liquida
  • 60 cc. de Rom de taronja “Santa Teresa”
  • 150 gr. de pols d’ametlla marcona
  • Ratlladura de ½ llimona
  • 30 gr. de farina de blat
  • 10 gr. de farina de blat de moro (maizena)
  • 1 sobre de llevat en pols Royal
  • 40 gr. de pinyons
  • 60 gr. de xocolata de cobertura (per decorar)
  • Taronja confitada (per decorar)
  • Gelatina de cobertura (per pintar-lo)
  • Pols de pell de taronja dessecada

8 racions

Utensilis

1 motllo metàl·lic rodó, d’uns 28 cm de diàmetre i uns 3 d’alçada.

Elaboració

Estendre la pasta i ficar-la amb el paper protector dins el motllo (el paper ha de quedar entre el motllo i la massa. Retallar el paper sobrant. Doblegar cap a dins l’excés de pasta de les vores. Apretar molt be els costats. Punxar la base i posar algun pes a sobre per que no pugi al fornejar. Coure al forn uns 12 minuts a 170º.

Posar en un bol:

Mantega (al punt de “pomada”). Afegir el sucre llustre. Emulsionar bé.
Afegir els ous un a un, sense deixar de remenar.
Incorporar la melmelada, les farines tamisades i el llevat.
Afegir la nata, el rom, la ratlladura de llimona i l’ametlla. Barrejar.
Abocar-ho tot dins la tarta pre-cuita.
Acabar de coure uns 25 minuts a 180º.
Torrar els pinyons.
Escalfar un xic la gelatina de cobertura. Emulsionar-hi una mica de pols de pell de taronja dessecada. Pintar el pastis quan estigui tebi.
Decorar amb els pinyons i la taronja confitada.
Desfer la xocolata de cobertura i amb l’ajut d’una màniga pastissera ben prima o una bossa de plàstic (foradada amb un orifici petit) fer-hi uns fils de xocolata per sobre.

1h

Notes

Recomano un parell d’opcions : un dels dos Vins de Gel, de Gramona: l’elabora’t amb raïm Gewürztraminer o el de Riesling-Muscat (servits a uns 8 o 10º) o per altre banda un bon vi ranci, com per exemple el de la Cooperativa de Falset.


Recepta de cuina de Tortada dos textures, amb melmelada amarga de taronja, pinyons i fil de xocolata

Tortada dos textures, amb melmelada amarga de taronja, pinyons i fil de xocolata, per Josep Belmonte
per Josep Belmonte

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

692 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!