Tortada dos textures, amb melmelada amarga de taronja, pinyons i fil de xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dificultat: Alta
Ingredients
- 1 paquet de pasta trencada (brisa)
- 170 gr. de melmelada de taronja amarga
- 40 gr. de mantega
- 70 gr. de sucre llustre
- 3 ous
- 40 cc. de nata liquida
- 60 cc. de Rom de taronja “Santa Teresa”
- 150 gr. de pols d’ametlla marcona
- Ratlladura de ½ llimona
- 30 gr. de farina de blat
- 10 gr. de farina de blat de moro (maizena)
- 1 sobre de llevat en pols Royal
- 40 gr. de pinyons
- 60 gr. de xocolata de cobertura (per decorar)
- Taronja confitada (per decorar)
- Gelatina de cobertura (per pintar-lo)
- Pols de pell de taronja dessecada
8 racions
Utensilis
1 motllo metàl·lic rodó, d’uns 28 cm de diàmetre i uns 3 d’alçada.
Elaboració
Estendre la pasta i ficar-la amb el paper protector dins el motllo (el paper ha de quedar entre el motllo i la massa. Retallar el paper sobrant. Doblegar cap a dins l’excés de pasta de les vores. Apretar molt be els costats. Punxar la base i posar algun pes a sobre per que no pugi al fornejar. Coure al forn uns 12 minuts a 170º.
Posar en un bol:
Mantega (al punt de “pomada”). Afegir el sucre llustre. Emulsionar bé.
Afegir els ous un a un, sense deixar de remenar.
Incorporar la melmelada, les farines tamisades i el llevat.
Afegir la nata, el rom, la ratlladura de llimona i l’ametlla. Barrejar.
Abocar-ho tot dins la tarta pre-cuita.
Acabar de coure uns 25 minuts a 180º.
Torrar els pinyons.
Escalfar un xic la gelatina de cobertura. Emulsionar-hi una mica de pols de pell de taronja dessecada. Pintar el pastis quan estigui tebi.
Decorar amb els pinyons i la taronja confitada.
Desfer la xocolata de cobertura i amb l’ajut d’una màniga pastissera ben prima o una bossa de plàstic (foradada amb un orifici petit) fer-hi uns fils de xocolata per sobre.
1h
Notes
Recomano un parell d’opcions : un dels dos Vins de Gel, de Gramona: l’elabora’t amb raïm Gewürztraminer o el de Riesling-Muscat (servits a uns 8 o 10º) o per altre banda un bon vi ranci, com per exemple el de la Cooperativa de Falset.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
938 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
El nom de "còctel club" fa referencia al nom del meu primer programa de ràdio, que vaig fer ara fa ja... 24 anys!! I sí,...